Συνάντηση του Ανδρέα Νικολακόπουλου με τον πρόεδρο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ Κώστα Δέρβο

Νέες αναβαθμισμένες λειτουργίες Και «Ευκαιρίες» Δια Βίου Μάθησης

Με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) Κώστα Δέρβο, που ως γνωστόν κατάγεται από την Ηλεία, συναντήθηκε ο βουλευτής του Νομού μας Ανδρέας Νικολακόπουλος. Έγινε μια ουσιαστική συζήτηση σε θέματα αρμοδιότητας του κ.Δέρβου με βάση ανάγκες αλλά και προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν από το Ίδρυμα για την περιοχή μας.

Ειδικότερα επισημάνθηκε η αναβαθμισμένη επαναλειτουργία των Κ΄ρντρων Δια Βίου Μάθησης, καθώς εκτιμάται ότι η συνεισφορά τους είναι σημαντική στις τοπικές κοινωνίες, αρκεί να υπάρξει και η ανάλογη στήριξη από όλους.

Είναι κάτι που έχει διαφανεί στον τόπο μας και με τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) είπε ο κ. Νικολακόπουλος τονίζοντας ότι, γίνεται μια πολύ καλή προσπάθεια που χαρακτηρίζεται και από την συμμετοχή των ενδιαφερομένων συμπατριωτών μας.

Έτσι, ζήτησε από τον κ. Δέρβο να συμβάλλει στην δημιουργία τέτοιων Κέντρων ακόμη και σε περιοχές του Νομού μας που δεν έχουν ακόμη τέτοιες δομές και πολύ περισσότερο Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας.

Ο Ηλείος βουλευτής μίλησε επίσης, και για την προσφορά των Δημοσίων ΙΕΚ ζητώντας την εύρυθμη λειτουργία τους αφού επιλέγονται από αρκετούς νέους μας και μάλιστα εξαιτίας αυτού του λόγου ζήτησε τον προγραμματισμό νέων ειδικοτήτων σε συνδυασμό πάντα με τη δυνατότητα επαγγελματικής αποκατάστασης στην αγορά εργασίας.

Πρέπει να στηρίξουμε τον συγκεκριμένο θεσμό για να φέρει θετικά και ουσιαστικά αποτελέσματα στα παιδιά που αποφασίζουν να συνεχίσουν εκεί τις σπουδές τους, πάνω σε συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο και να αποκτήσουν τα απαραίτητα «εφόδια» μέσα από τα ΙΕΚ σε μια κρίσιμη περίοδο της ζωής τους είπε ο κ. Νικολακόπουλος.

Έγινε τέλος συζήτηση και για την επαναλειτουργία των Κέντρων Παράλληλης Στήριξης με τους Ειδικούς Εκπαιδευτικούς που απαιτούνται και την εφαρμογή ανάλογων προγραμμάτων για την ενίσχυση μιας τέτοιας προσπάθειας.


Πηγή