Συνεργασία Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Επιμελητηρίου Σερβίας.

Τουρισμός Συνεργασία Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Επιμελητηρίου Σερβίας.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας φιλοξένησε την Δευτέρα και Τρίτη 2 και 3 Σεπτεμβρίου 2019, ένα πολύ ξεχωριστό, πρωτοποριακό και ιδιαίτερα εποικοδομητικό επιχειρηματικό φόρουμ σε συνεργασία και με τη συμμετοχή του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Σερβίας.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, το οποίο απέστειλε το Επιμελητήριο Κέρκυρας: Βασικοί πυλώνες του συγκεκριμένου φόρουμ ήταν η γυναικεία, η νεανική καθώς και η κοινωνική επιχειρηματικότητα. Στο διήμερο αυτό, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια σειρά από παρουσιάσεις και ομιλίες από αντίστοιχα μέλη του Επιμελητηρίου της Σερβίας.

Ιδιαίτερη εντύπωση και αναγνώριση είχαν οι επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν κατά την διάρκεια του φόρουμ, μέσα σε συνεχώς αυξανόμενο οικονομικό περιβάλλον.

Σημαντικό είναι επίσης και το γεγονός ότι οι περισσότεροι ομιλητές του φόρουμ ήταν γυναίκες, αναδεικνύοντας με το τρόπο αυτό την σημαντικότητα της γυναικείας επιχειρηματικότητας παγκοσμίως.

Επιπλέον, οι συναντήσεις μεταξύ των μελών των δύο επιμελητηρίων και συμμετεχόντων στο φόρουμ, οδήγησαν όχι μόνο στην περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο Επιμελητηρίων αλλά και στην ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων σχετικά με τα σύγχρονα επιχειρηματικά πλάνα.

Αποτέλεσμα αυτού του εποικοδομητικού επιχειρηματικού φόρουμ, ήταν και η υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο Επιμελητηρίων.

Σκοπός αυτού είναι η εκατέρωθεν ανταλλαγή γνώσεων και υποστήριξης σε θέματα όπως η γυναικεία, η νεανική και η κοινωνική επιχειρηματικότητα, με στόχο και σκοπό την περαιτέρω βελτίωση και ανάπτυξη των συνθηκών στους τομείς αυτούς.
Η αποστολή του επιμελητηρίου της Σερβίας αποτελούνταν από τα εξής μέλη: Branislava Simanić (Διευθύντρια του Επιχειρηματικού γραφείου/τομέα του Επιμελητηρίου της Σερβίας), Slobodanka Džinović-Kojić (Επικεφαλής του Επιχειρηματικού γραφείου/τομέα του Επιμελητηρίου της Σερβίας), Dušanka Kovačević (Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Γυναικών Μεσιτών της Σερβίας και συνιδιοκτήτης του μεσιτικού γραφείου Cvetković-Roškov με έδρα το Βελιγράδι) καθώς και η Žaklina Nedeljković (Ιδιοκτήτρια εταιρείας παροχής υπηρεσιών περίθαλψης ηλικιωμένων και βρεφών).

Με την παρουσία τους τίμησαν το φόρουμ, ο κύριος Σπυρίδων Α. Μάστορας (Επίτιμος Πρόξενος της Σερβίας στην Κέρκυρα), η κα. ΠαναγιώταΤζάνε (εκπρόσωπος του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων ), ο κύριος Βασίλειος Σταφύλης (Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Κέρκυρας, Τάγμα Εθνοφυλακής Κέρκυρας), πάτερ Νικόλαος (εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Κέρκυρας), ο κύριος Dimitrije Stikic (Marketing, PRandprojectmanager- εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Σερβίας) και ο κύριος Zeljko Popovic (πρόεδρος του ΔΣ του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ελληνο-Σερβικής Φιλίας), η υποστήριξη του οποίου ήταν καθοριστική για την επιτυχή έκβαση του φόρουμ.


Πηγή