Τάκης Αντωνακόπουλος: Νοσοκομείο, κυκλοφοριακό και… Κολυμβητήριο την Άνοιξη!


Η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου Πύργου (σ.σ. θα απασχολήσει και το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου στην συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019), καθώς και η κυκλοφοριακή τάξη και η ρύθμιση της κυκλοφορίας στην πόλη του Πύργου βρέθηκαν στο επίκεντρο των χθεσινών συναντήσεων του δήμαρχου Τάκη Αντωνακόπουλου.

Έκτος των προαναφερθέντων ο κ. Αντωνακόπουλος ανέφερε στην εφημ. ΠΑΤΡΙΣ θετικά νέα όσον αφορά το Κολυμβητήριο του Πύργου. Πιο συγκεκριμένα ο δήμαρχος Πύργου τόνισε πως «Ο Επίτροπος υπέγραψε εγκρίνοντας όλη την διαδικασία. Αυτό σημαίνει πως μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες στο χώρο του Κολυμβητηρίου θα εγκατασταθεί ο εργολάβος προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης. Ευελπιστούμε ότι μέχρι τον Μάιο του 2020 το Κολυμβητήριο του Πύργου θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει».

«Θα δώσουμε μάχη
για την υγεία των δημοτών»

Για τη εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας (Πύργου) «Ανδρέας Παπανδρέου» και τα όσα διαδραματίζονται εκεί τελευταία, έκανε λόγο χθες ο Τάκης Αντωνακόπουλος.

«Το τελευταίο καιρό έχει προκληθεί αναστάτωση στους εργαζομένους. Ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου βιώνει αθρόες μετακινήσεις, αλλαγές διευθύνσεων, αντικαταστάσεις. Εκτιμούμε πως μια διοίκηση που έχει ολοκληρώσει το βίο της και ενόψει των νέων διοικήσεων στα Νοσοκομεία – που θα φέρει η αλλαγή της πολιτικής κατάστασης – δημιουργεί προβλήματα, που έχουν άμεσες επιπτώσεις στην παροχής ιατρικών υπηρεσιών», ανέφερε.

Συνεχίζοντας ο κ. Αντωνακόπουλος τόνισε ότι «Θα θέλαμε να επιστήσουμε τη προσοχή στους διοικούντες, ότι δεν είναι ο κατάλληλος καιρός για τέτοιες σαρωτικές αθρόες και επικίνδυνες μεταβολές. Διαταράσσεται η ορθή λειτουργία του νοσοκομείου και τα προβλήματα μεταβιβάζονται στους δημότες».

«Την ερχόμενη Δευτέρα ορίστηκε δημοτικό συμβούλιο στο Δήμο Πύργου, με αποκλειστικό θέμα το Νοσοκομείο. Δεν είμαστε αδιάφοροι, με ότι αφορά τη ζωή μας. Δεν έχει κανένας παραπάνω ευθύνη, από την δημοτική αρχή, που έχει τη νωπή εντολή των δημοτών, για να προασπίσει όλα τα κοινωνικά αγαθά και πρωτίστως την υγεία και τη παιδεία. Θα δώσουμε μάχη για την υγεία και το νοσοκομείο μας να γίνει καλύτερο και δεν θα επιτρέψουμε ενέργειες που θίγουν την ομαλή του λειτουργία» συμπλήρωσε ο δήμαρχος Πύργου.

Η εύρυθμη λειτουργία
της πόλης στο επίκεντρο

Με την Διοικητή της Τροχαίας Πύργου -Αστυνόμο Α’- Κατερίνα Μπόγλου, συνομίλησε χθες, σε συνάντηση συνεργασίας στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, ο δήμαρχος Πύργου.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν στο επίκεντρο, και από τις δύο πλευρές, τα θέματα της κυκλοφοριακής τάξης και ρύθμισης της κυκλοφορίας στην πόλη του Πύργου. Επίσης αναλύθηκαν όλες οι διαστάσεις του έντονου προβλήματος, που παρατηρείται καθημερινά, ειδικά σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, εξετάστηκαν διεξοδικά οι καλύτερες λύσεις με κοινό στόχο να δρομολογηθούν οι διαδικασίες ώστε η εικόνα της πόλης στο εξής, να είναι καλύτερη και η κατάσταση που σήμερα επικρατεί να βελτιωθεί.
Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, τόσο ο Δήμος όσο και η Τροχαία Πύργου με κοινή συνισταμένη την εύρυθμη λειτουργία της πόλης θα σχεδιάσουν και θα υλοποιήσουν συντονισμένες δράσεις για την αντιμετώπιση και επίλυση των κυκλοφοριακών προβλημάτων με στόχο το νοικοκύρεμα της κυκλοφορίας και τα ζητήματα στάθμευσης στο κέντρο της πόλης.


Πηγή