Τάσος Μαρίνος: “Γιατί σιωπά ο Βουλευτής Ζακύνθου και ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ και δεν απαντούν στα όσα κατ […]

Παρέμβαση Τάσου Μαρίνου (Δημοτικός Σύμβουλος) – Zητά να απαντήσει ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ζακύνθου κ. Διονύσης Καρδιανός Μπούκιος, στα όσα ο , εκπρόσωπος του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ κ. Αντώνης Κασσιμάτης , καταγγέλλει στην εκπομπή «ΕΚΤΕΝΩΣ…» του IonianRadio.gr και αναρωτιέται, για ποιο λόγο ο κ.Καρδιανός, δεν έχει απαντήσει από την πρώτη μάλιστα συνέντευξη του κ. Κασσιμάτη, στο δημοσιογράφο Δημήτρη Τετράδη, σχετικά με τον αναπτυξιακό νόμο αλλά και την αγοραπωλησία στα ορεινά, «ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΑ Ο κ.Καρδιανός;»
Επίσης ζητά και την παρέμβαση του Βουλευτή Ζακυνθου κ. Διονύση Ακτύπη και αναρωτιέται για ποιο λόγο κρατά ο κ.Ακτύπης "σιγή ιχθύος" στα όσα ανακοινώνει μέσω του IonianRadio.gr και στην εκπομπή "ΕΚΤΕΝΩΣ" ο κ. Κασσιμάτης;

Aκολουθούν οι δηλώσεις του κ. Αντώνη Κασσιμάτη (συνέντευξη 11/9/2019)

«Η ανάρτηση μου στο f, σχετίζεται με ένα πολύ σοβαρό ζήτημα για τη Ζάκυνθο, Υπόθεση που έχει ξεκινήσει από το 2014 και αφορά την αγοραπωλησία 15 χιλιάδων στρεμμάτων δασικής και παραθαλάσσιας έκτασης, συμπεριλαμβανόμενων όρμων και παραλιών καθώς και της παραλίας του «Ναυαγίου». Που ως γνωστό αποτελεί παγκόσμιο σήμα κατατεθέν για τη Ζάκυνθο. Η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη. Σήμερα όμως υπάρχουν και νέα στοιχεία. Κάποια ανέφερα στην αναρτηση μου, και κάποια όχι. Δεν είναι η πρώτη φορά που μιλάω γι αυτό. Παρακολούθησα όλη τη διαδικασία της δίκης αρχές του 2017. Έχω τοποθετηθεί και με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου αλλά και η συμβολή της παράταξης μας ήταν σημαντική . Επίσης έχω τοποθετηθεί και με την ιδιότητα στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ. Αρχικά κρίνω σκόπιμο να αναφερθώ σε εκείνες τις ουσιαστικές δημόσιες παρεμβάσεις και σε όσους τις έχουν πράξει για να μην θεωρηθεί ότι μονοπωλω τον δημόσιο λόγο για το θέμα. Στν υπόθεση αυτή που ξεκίνησε από το Μάιο 2014, έχουν υπάρξει δημόσιες και ουσιαστικές παρεμβάσεις όπως έχουν υπάρξει και κρίσιμες αφωνίες. Σε αυτούς που έκαναν τις ουσιαστικές παρεμβάσεις είναι οι δυο μητροπολίτες Διονύσιος και Χρυσόστομος, ο τ. αντιπεριφερειάρχης κ. Λευτέρης Νιοτόπουλος που ήταν η ψυχή της προσπάθειας αυτής στο να μη προχωρήσει το πλιάτσικο αυτής της έκτασης, όπως επίσης ήταν και η Επιτροπή αγώνα των κατοίκων της περιοχής που επίσης έπαιξαν σημαντικό ρόλο. Επίσης και εμείς σαν ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου ήδη με την δημοσιοποίηση της υποθεσης απο τον Ιούλιο του 2014 εχουμε παρέμβει με ανακοίνωση, αλλά και ο τ. Βουλευτής κ. Σταύρος Κοντονής και ο κ. Γαλιατσάτος έχουν κρίσιμες παρεμβάσεις. Ο κ. Λευτέρης Νιοτόπουλος, ήταν κρίκος σημαντικός που εξασφάλισε την ενότητα όλων αυτών που πάλεψαν. Σήμερα όμως έχουμε νέα δεδομένα. Μετά τις εθνικές εκλογές αμέσως, υπήρξαν νέες εξελίξεις γύρω από το θέμα. Υπήρξαν δημοσιεύματα ότι ξεπαγώνει το «επενδυτικό σχέδιο των 2 δις» με την κυβερνητική αλλαγή. Επίσης επισκεφτήκαν το νησί, εκπρόσωποι τω φερόμενων επενδυτών και εκδήλωσαν και ενδιαφέρον να αναλάβουν κοινωνικές δράσεις Μεταξύ των πρώτων δηλώσεων, που ο σημερινός βουλευτής κ. Ακτυπης έκανε ήταν ότι , « πρέπει να προχωρήσει η επένδυση και η Ζάκυνθος δεν πρέπει να φοβηθεί τίποτα γι αυτό.

Έχουμε λοιπόν, αλλαγή κυβέρνησης, δημοσιεύματα, αλλά κυρίως να πούμε ότι , πίσω απ΄αυτό το σχεδιασμό βρίσκεται ο υπουργόας ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης , ο οποίος μάλιστα κατα την έναρξη της εκδίκασης της υπόθεσης στο πολυμελές πρωτοδικείο Ζακύνθο – τον Ιανουάριο του 2017 – είχε τοποθετηθεί σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό λέγοντας ότι η «επένδυση θα πρέπει να προχωρήσει ακόμη και αν πρέπει να μην εφαρμοστούν οι νόμοι» όπως επίσης είχε πει στην ιδια δήλωση ότι » όταν γίνοταν κυβέρνηση η ΝΔ θα άλλαζε τον νόμο»

Το δεύτερο ζήτημα είναι οι αλληλοσυγκρουόμενες πληροφορίες σχετικά με την αλλαγή προστασίας αιγιαλού και παραλίας . Υπάρχει προβληματισμός σε κυβερνητικό επίπεδο, αν μπορεί και αν πρέπει να αλλάξει ο συνταγματικά κατωχυρωμένος δημόσιοας χαρακτήρας αυτός αιγιαλού και παραλίας και να πάμε στην παραλία και στον αιγιαλό και να έχουμε επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Υπάρχουν αντιφατικές πληροφορίες και δημοσιεύματα… υπάρχει όμως κινητικότητα και σίγουρα υπάρχει η δεδηλωμένη του κ. Άδωνη Γεωργιάδη ,ότι «πρέπει να προχωρήσει η επένδυση ουτως η άλλως…»

Κάποιοι λένε ότι υπάρχει επενδυτικό project, για τη Ζάκυνθο. Θεωρώ, ότι η συζήτηση αυτή, προσπαθεί να αποπροσανατολίσει. Ένας σοβαρός επενδυτής, όταν κάνει μία αγορά δεν βάζει πρώτα νομικό να ελέγξει τους τίτλους κυριότητας; Βγήκε η εκκλησία, μετά βγήκαν πολίτες, μετά βγήκε ο δήμος και όλοι μιλούσαν για κυριότητα σε εκτάσεις , στη περιοχή. Στη συνέχεια αναρωτιέμαι, ένας επενδυτής, γιατί δε πάει να αγοράσει από τους νόμιμους ιδιοκτήτες αυτής της έκτασης; Αμφισβητώ, ότι υπάρχει σοβαρή επενδυτική προσπάθεια αυτού του ύψους. Έδειξαν ότι υπήρξε διάθεση να αρπάξουν ένα φιλέτο της Ζακύνθου.

Στην ουσία υπάρχει μία αρπαγή , ένα πλιάτσικο και μία πρόθεση που προκύπτει από τα ακόλουθα… Σε αυτή την έκταση των 15 χιλιάδων στρεμμάτων, υπάρχουν χιλιάδεςστρέματα δάσους καθώς και επίσημα κηρυγμένες αναδασωτέες εκτάσεις μετά απο πυρκαγιές. Έχουν μάλιστα καεί και καλλιέργειες κατοίκων που στο παρελθόν είχαν αποζημιωθεί λόγω ζημιών που από πυρκαγιές είχαν υποστεί Επίσης υπάρχουν πολλά εκκλησιαστικά μνημεία, αλλά και 10 χιλιομετρα παραθαλάσσιας ζωνης natura…, Ακόμα περιλαμβάνονται χιλιάδες στρέμματα δημοτικής και κοινοτικής περιουσίας, που παλιά οι κοινότητες μίσθωναν σε κατοίκους της περιοχής για οικονομική εκμετάλλευση.. Ακόμη υπάρχουν χιλιόμετρα ασφαλτοστρωμένου οδικού δικτύου. Όλα αυτά έχουν εξαφανιστεί στο συμβόλαιο που συντάχτηκε το Μάιο του 2014,,, δεν αποτυπώθηκαν. Και λέμε… Τι είδους σοβαρή επένδυση είναι αυτή; Ο τίτλος που προσκόμισε ο πωλητής ‘ήταν ένα αμετάφραστο ενετικό διάταγμα του 1783. Αυτά δείχνουν τι διακυβεύεται. Ότι στην ουσία πάμε σε αρπαγή και πλιάτσικο. Αυτά είναι πολύ σοβαρά ζητήματα. Τον Μαιο 2014 όταν υπογράφτηκε αυτό το συμβόλαιο, πάλι είχε ανοίξει, από την τότε κυβέρνηση Σαμαρα-Βενιζέλου μία συζήτηση περί fast track εκμετάλλευσης δασών και αιγιαλού-παραλίας, η οποία δεν είχε κατάληξη διότι η τότε κυβέρνηση μετά τις ευρωεκλογές του 2014 «κατέβασε τα μολύβια και επλελεξε την τακτική του «στρίβειν δια της αριστερής παρενθέσεως» Έχουν εξελιχθεί μία σειρά δικαστικών αποφάσεων. Υπάρχει απόφαση ασφαλιστικών μέτρων από Ιούλιο 2015. Για την υπόθεση σύνταξης του συμβολαίου, έχουν μετά από καταγγελία της μητρόπολης ,έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις από τον οικονομικό εισαγγελέα γι αυτούς που συνέταξαν το συμβόλαιο. Την εξελιξη των δικαστικών υποθέσεων εχει περιγράψει αναλυρικά με δημόσια παρέμβαση του ο κοινωνιολογος ερευνητής κ Σπύρος Ξένος.

Οι μητροπολίτες Ζακύνθο Διονύσιος και Δωδώνης Χρυσόστομος έχουν παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτή την υπόθεση . Αυτοί που συνέταξαν το συμβόλαιο, διώκονται αυτή τη στιγμή. Υπάρχει και η έννοια της τελεσιδικίας. Το αποτέλεσμα δεν θεωρείται δεδομένο. Απέναντι σε αυτή τη προσπάθεια να υπάρξει αρπαγή ενός φιλέτου γης υπήρχε ενιαίο μέτωπο εκκλησίας, περιφερεια ιονίων νήσων, δήμου κατοίκων και του ελληνικού δημοσίου. Το Νοέμβριο του 2016 ο τότε υπουργός οικονομικών Ευκλέιδης Τσακαλώτος ζητά με πρόσθετη παρέμβαση στην αγωγή της εκκλησίας να ακυρωθεί, το επίμαχο συμβόλαιο. Δεν είναι κάτι απλό. Υπάρχει δίκιο στην υπόθεση. Από την αντίπαλη πλευρά, προσπαθούν, να δημιουργηθεί μία καχυποψία, ενώ οι φορείς όταν έχουν προσφύγει εγγράφως στη δικαιοσύνη και έχουν τοποθετηθεί δημοσίως, αυτό αποτελεί και τη πλέον επίσημη τοποθέτηση . Δεν επιδέχονται αυτά τα στοιχεία καμίας αμφισβήτησης. Προσπαθούν να καμφθούν οι αντιστάσεις , να σπάσει το μέτωπο… είναι θέμα τακτικής και δε θα πρέπει ο κόσμος να ακούει αυτά. Λένε ότι οι επενδυτές αποζημιώνουν… Τι ;;; και ποιους και για ποια περιουσία αποζημιώνουν; Ο δήμος στη πρόσθετη παρέμβαση αναφέρει ότι έχει 8600 στρέμματα στην Αναφωνήτρια και στις Μαριές και είναι καταχωρημένα στο δημοτικό Κτηματολόγιο. Θεωρώ ότι ο δήμος πρέπει να προχωρήσει στη διεκδίκηση αυτών των στρεμμάτων. Θα πρέπει να κατοχυρώσει τη κυριότητα τους. Η εξέλιξη αυτή θα αποτελέσει Λυδία λίθο για να κρίνει κάποιος την στάση της νέας δημοτικής αρχής του κ Ν. Αρετάκη

Ο κ.Αρετάκης ανέλαβε 1η Σεπτεμβρίου. Θα είναι από τα πρώτα θέματα που θα ζητήσουμε, να συζητήσουμε στο δημοτικό συμβούλιο. Για να δούμε, τι θα γίνει ,θεωρούμε ότι είναι κρίσιμο και πρέπει ο δήμος να διεκδικήσει και αν μετά θέλει, να αξιοποιήσει, να εκμεταλλευτεί, να μεταβιβάσει δεν έχουμε αντίρρηση. Πλιάτσικο δεν θέλουμε να γίνει . Δεν γνωρίζω αν με τη μητρόπολη το έχουν συζητήσει από το δήμο. Η κυβέρνηση θεωρεί αυτή την υπόθεση ανάπτυξη και επενδύσεις. Στον όρο ανάπτυξη και επενδύσεις, όλοι λέμε ΝΑΙ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε δίκαιη ανάπτυξη, ο κ. Μητστοτάκης λέει ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Αν εννοούμε ανάπτυξη, το ότι θα κλείνουμε το μάτι και θα κάνουμε δωράκια σε μεγάλα συμφέροντα, αυτό μας βρίσκει απέναντι..

Δεν μπορεί ο Άδωνις Γεωργιάδης, να λέει «αγνοούμε τους νόμους και προχωράμε και όταν θα γίνουμε κυβέρνηση θα αλλάξουμε τους νόμους για να προχωρήσει». Ο κ. Ακτύπης μέσα στις προτεραιότητες του και στις πρώτες δηλώσεις του λέει ότι «ο τόπος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα απο μία σωστή επένδυση». Στην προκειμένη περίπτωση ούτε σωστή αλλά ούτε και επένδυση μπορεί να υπάρξει

Μία λιβανέζικη εταιρεία real estate- η ΠΙΜΑΝΑ SA., επισήμως εκπροσωπεί τους αγοραστές. Σε αυτή την υπόθεση, ούτε επένδυση υπάρχει, αλλά ούτε και σωστή ανάπτυξη, μπορεί να γίνει. Ο οικονομικός εισαγγελέας δε μπορεί να τρελάθηκε και να ασκεί διώξεις… κάτι συμβαίνει εδώ….

Αν το κτηματολόγιο υπήρχε πριν 20 χρόνια δεν θα υπήρχε αυτό το πρόβλημα σήμερα. Οι άνθρωποι έχουν νόμιμα συμβόλαια. Αυτοί θα πάνε και θα τα καταγράψουν στο κτηματολόγιο. Θα τα καταγράψει και ο φερόμενος αγοραστής .και θα οδηγηθούμε σε κτηματολογικά δικαστηρια. Μέσα στο DNA της υπόθεσης, ετσι όπως ξεκίνησε, δεν μπορεί να υπάρξει διόρθωση. Οι προθέσεις των πλευρών, που προσπάθησαν με νόμιμο τρόπο να πάνε στη δικαιοσύνη, κινδύνεψαν να λοιδορηθούν. Αυτό εξυπηρετεί την άλλη πλευρά. Ακύρωση του συμβολαίου και τοποθετήσεις από την εκκλησία δε μπορούν να αναιρεθούν.

Τώρα έχουμε μία νέα Περιφερειακή Αρχή , που δε ξέρουμε τι στάση θα έχει επί του θέματος.

Ο κ. Γαλιατσάτος είχε πει πριν αναλάβει ότι «θυμίζει βατοπαίδι» η αγοραπωλησία στα ορεινά…, ο Σταύρος Κοντονής είχε πει για απάτη. Ο Νιοτόπουλος είχε κάνει εκδήλωση και είχε εξηγήσει γι αυτή την ιστορία… Όταν εξεδόθη η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων τον Ιούλιο του 2015 ο κ. Κοντονής είχε δηλώσει, ότι είναι δικαίωση στον αγώνα, ενάντια στη καταπάτηση δημόσιας γης. Τώρα, πρέπει να ακούσουμε τι θα μας πουν οι νέες αρχές ….. Σέβομαι και τη πολιτική τοποθέτηση και τη πολιτική ένταξη …Όταν κάποια στιγμή όμως, βλέπω ότι κάτι στραβό γίνεται για το τόπο μου, θα πρέπει να πάρω θέση. Δεν θα υποδείξω εγώ στο Βουλευτή σήμερα, τι πρέπει να κάνει… Δεν ασκώ πίεση και θα το βάλω στο δημόσιο λόγο στο δημοτικό συμβούλιο και θα είναι καθαρές οι θέσεις. Δεν λέμε όχι στην Ανάπτυξη. Να υπάρξει όμως, ανάπτυξη που θα σέβεται νόμους, περιβάλλον, εργασιακό δικαιώματα και θα στηρίζεται στη νομιμότητα. Η Ζάκυνθος δεν βιώνει αποεπένδυση σαν νομός. Αντίθετα βιώνει τα προβλήματα μιας στρεβλής τουριστικής ανάπτυξης. Ενω ταυτόχρονα βρίσκεται είναι 6η θέση σαν νομός της χωρας στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ. Όμως αυτή η τουριστική ανάπτυξη, που εγώ την βλέπω θετικά, πόσα προβλήματα έχει; Εχουμε σήμερα σαν κοινωνία αρκετή εμπειρία πάνω στο ζήτημα. Θα ήταν τραγικό να εγκλωβισυούμε σε απλουστευτικά διλήματα τού τύπου: «Ναι η Οχι στην ανάπτυξη» . O κ.Κασσιμάτης,επανήλθε μετά τις καταγγελίες του κ. Τσουκαλά, στο IonianRadio.gr (συνέντευξη 13/9/2019)

"Πράγματι χρειάστηκε να παρέμβω μετά τα όσα δήλωσε ο κ.Τσουκαλάς. Με εξέπληξε η προσωπική επίθεση που μου έκανε, κάτι που δε μας έχει συνηθίσει. Ήθελα να είναι και ο ίδιος παρών, ώστε μέσα από ένα πολιτισμένο διάλογο να αλλάξουμε απόψεις… Θα βρεθεί σε μεγαλύτερη δυσκολία μετά τη σημερινή συνέντευξη μου…

Θα δώσω και επιπλέον στοιχεία, που θα τεκμηριώσουν αυτά που είπα . Ο κ.Τσουκαλάς απευθυνόμενος σε εμένα, είπε ότι περίπου για το θέμα της αγοραπωλησίας, δεν δικαιούμαστε να μιλάμε και έκανε και φαιδρές τοποθετήσεις περί κομούνες κ.λ.π Είπε ότι επικαλέστηκα ψεύδη και αποσιώπησα στοιχεία.

Ήδη ο αναπτυξιακός νόμος, βρίσκεται σε διαβούλευση και δε μπορεί κάποιος να υπερηφανεύεται γι αυτόν , γιατί πρόκειται για οδοστρωτήρα των εργασιακών δικαιωμάτων, του περιβάλλοντος και του δημοσίου συμφέροντος.

Δεν νομίζω ότι κανείς μπορεί να υπερηφανεύεται γι αυτό τον νόμο.

Ήμουν απόλυτα ακριβής σε αυτά που είπα. Δικαιώνομαι απολύτως στην εκτίμηση που έκανα… και όποιος θέλει μπορεί να ακούσει στο απόσπασμα

Είπε ο κ.Τσουκαλάς ότι εμείς του ΣΥΡΙΖΑ δεν δικαιούμαστε να μιλάμε για το συμβόλαιο γιατί το συνέταξαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ

Νομίζω τα γεγονότα διαψεύδουν το κ.Τσουκαλά. Καταρχήν το ξεπάγωμα της επένδυσης, ξεκίνησε με την αλλαγή της κυβέρνησης. Αυτό σηματοδοτεί ότι κατά την δική τους αντίληψη, η υπόθεση ήταν παγωμένη από το ΣΥΡΙΖΑ και μόλις άλλαξε η κυβέρνηση άρχισαν τα « σουρτα φερτα».

Άρα; ποιος είναι αυτός που δείχνει αδιαφορία στους νόμους και λέει θα κάνουμε ότι θέλουμε γιατί είναι επένδυση;

Αγνοεί ο κ.Τσουκαλάς ότι συνετάχθη το συμβόλαιο το Μάιο του 2014 με Κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου, επι της διακυβέρνησης τους ; και που όσοι σύμπραξαν σε αυτή τη σύνταξη σήμερα διώκονται;

Είπε επίσης ο κ.Τσουκαλάς, ότι δεν γνωρίζει γι αυτές τις διώξεις. Θα τον πληροφορήσω λοιπόν, ότι υπάρχουν συγκεκριμένες δικογραφίες από εισαγγελία Αθηνών που μετά από πρόταση του οικονομικού εισαγγελέα, και δε νομίζω ότι μέσα υπάρχει κάποιο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ, διώκονται. Γνωρίζει ο κ.Τσουκαλάς να υπάρχει κάποιο όνομα; Ανέφερε το δικηγόρο κ.Σαγιά. Δεν ήταν όμως ποτέ στο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σαγιάς. Ήταν νομικός το πρώτο εξάμηνο στο ΣΥΡΙΖΑ και μετά απομακρύνθηκε .

Που τα είδε όλα αυτά τα παρασκηνιακά, που λέει ο κ. Τσουκαλάς;; και επειδή είπε, ότι δε μπορούμε εμείς να μιλάμε, ξεχνώντας βέβαια ο ίδιος, τις δράσεις μας και τις παρεμβάσεις μας, δικαιείτε να μιλάει σαν ΝΔ, τη στιγμή μάλιστα που δεν έβγαλαν ούτε μία ανακοίνωση;

Το Νοέμβριο του 2016 ,ο υπουργός οικονομικών , (φαντάζομαι να γνωρίζει ο κ.Τσουκαλάς ποιος ήταν), κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, προσήλθε με πρόσθετη παρέμβαση και ζήτησε ως η επίσημη κυβερνητική άποψη να ακυρωθεί το συμβόλαιο.

Άρα, η επίσημη θέση του καθ ύλην αρμόδιου υπουργού, ήταν η ακύρωση του συμβολαίου. Άρα τι μας λέει ο κ.Τσουκαλάς ότι υπάρχουν γκρίζες ζώνες;

Σε κεντρικό επίπεδο, έχουμε τη παρέμβαση του κ.Γεωργιάδη, υπάρχει το ηχητικό που σας έφερα… Εμείς είναι που δεν δικαιούμαστε να μιλάμε;;;

Επειδή ο κ.Τσουκαλάς προσπάθησε και με πρόσβαλε προσωπικά, λέγοντας ότι πήρα 5%, μιλώντας για κουκιά στο χωριό του . η αλήθεια και οι τοποθετήσεις δεν κρίνονται από τους ψήφους. Προσπάθησε να με υποβαθμίσει και είπε ότι προσπαθώ να διχάσω. Μίλησε και ως κάτοικος της Αναφωνήτριας. Με εξέπληξε όμως ο τρόπος που μου απευθύνθηκε.

Θέλω να τον ρωτήσω, αν γνωρίζει κάποια συγκεκριμένα στοιχεία που έχω μπροστά μου. Γνωρίζει κάποιες αποφάσεις , στο σύνολο 48, του τοπικού συμβουλίου Αναφωνήτριας; Μήπως γνωρίζει έγγραφο από 4/8/1982, που συνοδεύεται από πίνακα από τον τοπικό πρόεδρο Αναφωνήτριας, που μιλάει για έκταση 6 χιλιάδων στρεμμάτων, βοσκότοπο, τα οποία ενοικιαζόντουσαν σε ιδιώτες και που έχει και δρόμο που καταλήγει στο Πόρτο Βρώμη.

Δεν είπε λέξη ο κ.Τσουκαλάς, αν υπάρχει δημοτική περιουσία. Κάτι που είπα εγώ και που είναι 8600 στρέμματα. Γιατί το αποσιωπά ο κ.Τσουκαλάς αυτό ; Δεν γνωρίζει ότι οι πρόεδροι από το 1982 έχουν εγγράφως καταθέσει άποψη προς την τότε νομαρχία για την έκταση των 6.000 στρεμμάτων που έχουν περιέλθει στο δήμο; Αν δεν τα γνωρίζει, τότε φοβάμαι, ότι αυτός που έχει άγνοια, δεν είμαι εγώ αλλά αυτός. Αν από την άλλη τα γνωρίζει, τότε, εξυπηρετεί κάποια συμφέροντα.

Γνωρίζει την 24/2010 απόφαση του Γ.Γ. ΠΙΝ, περί κήρυξης αναδασωτέας έκτασης 19.700 στρεμμάτων στη περιοχή Μαριών; Μα μου ήταν ; δεν το άκουσε ποτέ; Και τον ρωτάω… Πως είναι δυνατόν αυτή η τεράστια αναδασωτέα έκταση, να μεταβιβάστηκε και από το 2010 δεν υπάρχει στο συμβόλαιο. Αν δεν γνωρίζει τότε είναι τουρίστας στη περιοχή . Αλλά εγώ νομίζω, ότι τα γνωρίζει.

Υπάρχουν αυτά σε έκθεση από το τμήμα δημοτικής περιουσίας και δημοτικού κτηματολογίου του δήμου η οποία κατατέθηκε και συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τα στοιχεία, αυτά που επίσημα έχουν έρθει στο δημοτικό συμβούλιο, δεν τα ξέρει ο κ.Τσουκαλάς;;; Ποιος είναι αυτός που επιχειρεί να παραπληροφορήσει τη κοινή γνώμη; Γιατί αυτό είπε.. Θα μας κάνει και μαθήματα ηθικής μάλιστα… Μήπως την έχει λερωμένη τη φωλιά του, αυτός που αποσιωπά στοιχεία τα οποία είναι κοινό μυστικό;

Μη κοροϊδεύει ο κ. Τσουκαλάς τους συγχωριανούς του και ας αφήσει τα επιχειρήματα με το 5%, γιατί η αλήθεια, δε μετριέται με ψήφους

Είπε επίσης , κάτι πραγματικά εκπληκτικό. Είπε, ότι μεταξύ των φεουδαρχών συμπεριλαμβάνεται και η εκκλησία και η παλιά οικογένεια φλαμπουραρη. Στην Ιερά μονή Αναφωνήτριας μόναζε ο Αγιος Διονυσιος. Είναι δυνατόν να εξομοιώνει τον Άγιο Διονύσιο με τους φεουδάρχες; Και να λέει ότι η εκκλησία και οι φεουδάρχες ήταν το ίδιο πράγμα στη τοπική κοινωνία;

Δεν ξέρω ποιο είναι το όραμα του, αλλά αυτά που ακούστηκαν ήταν πρωτοφανή πράγματα, στη προσπάθεια του να εμφανίσει το άσπρο, μαύρο. Και ήρθε να μας πει κιόλας, ότι εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να μιλάμε;

Αυτά τα καταθέτω σε ένα διάλογο και μπορεί κάποιος να τα βρει. Εμείς δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τη διεκδίκηση, από την αρπαγή, που έχει γίνει στη δημοτική περιουσία των 8600 στρεμμάτων.

Πράγματι πίσω από όλο αυτό το σχεδιασμό κρύβεται το γραφείο του κ.Γεωργιάδη και το είπα και στη προηγουμένη συνέντευξη μου"


Πηγή