Την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων επισκέφθηκε ο Πρέσβης της Σερβίας στην Ελλάδα Ντούσαν Σπασόγιεβιτς

Την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Κράτσα – Τσαγκαροπούλου επισκέφθηκε ο Πρέσβης της Σερβίας στην Ελλάδα Ντούσαν Σπασόγιεβιτς

Τους στενούς ιστορικούς αλλά και σύγχρονους δεσμούς φιλίας που ενώνουν την Κέρκυρα με τη Σερβία επιβεβαίωσαν κατά τη σημερινή εθιμοτυπική συνάντηση που είχαν η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου με τον Πρέσβη της Σερβίας στην Ελλάδα, Ντούσαν Σπασόγιεβιτς, στην έδρα της ΠΙΝ, στις Αλυκές Ποταμού.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη διεξαγωγή των καθιερωμένων εκδηλώσεων μνήμης για τους Σέρβους, που έχασαν τη ζωή τους στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, κατά την διάρκεια της παραμονής του Σερβικού Στρατού στην Κέρκυρα, την περίοδο 1916 – 1918.

Στη συζήτηση ,που διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων αναφέρθηκε στους θρησκευτικούς και ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν τους δυο λαούς μέχρι σήμερα αλλά και την περαιτέρω δυνατότητα ανάπτυξης αυτής της σχέσης σε πολλαπλά επίπεδα, οικονομικό,τουριστικό και εκπαιδευτικό.

Η κ.Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου συζήτησε επίσης για την πορεία προετοιμασίας της Σερβίας για την ένταξή της στη Ε.Ε και τις πολλαπλές ευκαιρίες διμερών και πολυμερών σχέσεων που προκύπτουν και πρέπει ν΄αξιοποιηθούν από Ελλάδα και Σερβία.

Από πλευράς του ο κ. Σπασόγιεβιτς , ο οποίος συνοδευόταν από τον επίτιμο Πρόξενο της Σερβίας στην Κέρκυρα, Σπύρο Μάστορα, συνεχάρη την νέα Περιφερειακή Αρχή για την ανάληψη των καθηκόντων της εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για τη διάθεση συνεργασίας μεταξύ των δυο πλευρών.


Πηγή