Τι είπε ο Πελετίδης για την υπόγεια γραμμή

Αποφασισμένη είναι η δημοτική αρχή για την επίγεια διέλευση του σύγχρονου τρένου στην Πάτρα και αυτό φάνηκε και μέσα από τα λόγια του Κώστα Πελετίδη, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε για τις επετειακές εκδηλώσεις του δήμου για την απελευθέρωση από τη ναζιστική κατοχή.

Ο δήμαρχος της Πάτρας ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για το θέμα του τρένου και ο Κώστας Πελετίδης απάντησε ως εξής: "Έχουμε ένα δίκαιο αίτημα για την πόλη και στο πλευρό μας σε αυτό το ζήτημα είναι όλοι οι Πατρινοί που δεν έχουν ιδιοτελή συμφέροντα για το τρένο. Όλη η πόλη ζητά την υπόγεια χάραξη του τρένου για να έχει πρόσβαση στην θάλασσα της, για να μην κοπεί ο αστικός ιστός στα δύο" τόνισε.

"Εμείς θέλουμε να έρθει το τρένο στην Πάτρα, αλλά όχι όπως – όπως, έτσι απλά για να ολοκληρωθεί το έργο. Θέλουμε να έρθει με τέτοιον τρόπο που να μην δημιουργεί προβλήματα στους πολίτες. Δεν μπορεί να υπάρχουν χρήματα για άλλες πόλεις και να περνάει από εκεί το τρένο χωρίς να δημιουργεί θέματα και για την Πάτρα τα λεφτά να μην δίνονται. Καλώς δόθηκαν τα χρήματα εκεί, όμως δεν μπορεί η Πάτρα να είναι η αδικημένη της υπόθεσης".

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στο σχέδιο που έχει η δημοτική αρχή για το γραμμικό πάρκο πάνω την γραμμή της υπόγειας χάραξης του τρένου. "Φανταστείτε να ερχόμαστε με το ποδήλατο από το Ρίο στην Πάτρα ή να κάνουμε το περίπατο μας από εκεί έως την πόλη. Δεν είναι ζητήματα αυτά που η πόλη αξίζει να διεκδικήσει; Τα ίδια μας έλεγαν και οι προηγούμενοι και στην πορεία αλλάξανε γνώμη, το ίδιο θα κάνουν και αυτοί".

Όσο για τις μελέτες που διαρρέουν οι κύκλοι της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχουν για το έργο της υπόγειας γραμμής; "Αυτά δεν ισχύουν. Στα χέρια μας είχε φτάσει σχέδιο προμελέτης του έργου, ενώ στο ίδιο τραπέζι που κάθεστε εσείς τώρα είχαν γίνει συζητήσεις από υπηρεσιακά στελέχη, με τεχνικές λεπτομέρειες και δεν ήταν απλά μία συζήτηση σε πολιτικό επίπεδο.

Οι συζητήσεις αυτές μεταξύ των παραγόντων είχαν επαναληφθεί για μεγάλο διάστημα. Δεν έγιναν από αόρατους ανθρώπους. Έχουμε τα ονόματα τους, αν μας τα ζητήσουν" τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος. Όπως είπε το θέμα πρόκειται να περάσει μέσα στο επόμενο διάστημα από το δημοτικό συμβούλιο, ενώ σύντομα θα κανονιστεί συνάντηση με τα κυβερνητικά στελέχη για το θέμα.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    26 Σεπτεμβρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία