Τουμπάκι: Άνθρωποι και… ποντίκια στις γειτονιές της Αμαλιάδας

Την διαμαρτυρία του που ένα σημείο της πλατείας στην περιοχή Τουμπάκι Αμαλιάδας στην οδό Κολοκοτρώνη, έχει μετατραπεί σε χαβούζα, εκφράζει περίοικος της περιοχής.

Κορμοί, δέντρων, μπάζα, παλιά στρώματα και ότι μπορεί να φανταστεί κανείς καταλήγουν δίπλα από τους κάδους απορριμμάτων, αναμένοντας κάποια στιγμή το συνεργείο καθαριότητας του δήμου να τα μαζέψει., παρότι η ενέργεια αυτή είναι παράνομη, μιας και απαιτείται ειδοποίηση και συνεννόηση με τον δήμο.

Όπως ανέφερε χθες στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Γιάννης Αραπογιάννης, από την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου η κατάσταση στο σημείο της πλατείας, απέναντι από το σπίτι του είναι ανυπόφορη. Μάλιστα, χθες νωρίς το πρωί έκαναν την εμφάνισή τους και μεγάλα ποντίκια, σε ένα σημείο που κατά τις απογευματινές ώρες παίζουν παιδιά, με ότι αυτό σημαίνει για την υγεία τους…

«Ρίχνουν συνέχεια ότι μπορεί να φανταστεί κανείς. Κλαριά από δέντρα, παλιά στρώματα, μπάζα, σκουπίδια και παλιά αντικείμενα και όλα αυτά στην γωνία της πλατείας δίπλα στους κάδους. Σήμερα, πέρασαν από μπροστά μου δύο μεγάλα ποντίκια. Δεν είναι υπερβολή να σας πω, ότι ήταν πολύ μεγαλύτερα από τις γάτες που εκείνη τη στιγμή ήταν πάνω στους κάδους»!, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αραπογιάννης.

«Να εφαρμοστεί ο νόμος»

Όταν αντελήφθη προ ημερών περίοικο να αφήνει κλαριά και διάφορα άχρηστα αντικείμενα και τον ενημέρωσε ότι αυτό απαγορεύεται και θα έπρεπε να έχει ενημερώσει την αρμόδια υπηρεσία του δήμου, η απάντηση που πήρε ήταν… αποστομωτική: «Μου είπε ότι τι να τα έκανε, να τα άφηνε στο σπίτι του; Και εξάλλου, συνέχισε, δεν μου τα έφερε και στο σπίτι μου. Στον δρόμο τα άφησε και ο δρόμος δεν μου ανήκει! Τι να του έλεγα, μετά από τέτοια απάντηση, μετά από τέτοια συμπεριφορά; Έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα, μιας και είμαι οδηγός λεωφορείου. Αυτό το χάλι που ζούμε, δεν το έχω συναντήσει πουθενά.

Πρέπει ο δήμος, η νέα δημοτική αρχή, να λάβει άμεσα μέτρα για να σταματήσει αυτό το πράγμα. Πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος και να επιβάλλονται πρόστιμα, όπως γίνεται σε άλλες πόλεις. Θα πάθουν τίποτα τα παιδιά που παίζουν δίπλα. Και σε τελικά ανάλυση είναι και θέμα πολιτισμού…».

Ο κ. Αραπογιάννης τις επόμενες μέρες θα επισκεφθεί τον δήμαρχο Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Βαγγέλη Χριστοφόρου για να ζητήσει την παρέμβασή τους για το πρόβλημα που υπάρχει εδώ και μήνες στην γειτονιά.

Ένα πρόβλημα, που εντοπίζεται και σε πολλές άλλες γειτονιές της πόλης, με τους πολίτες όταν προβαίνουν σε καθαρισμούς να αφήνουν άχρηστα αντικείμενα δίπλα σε κοντινούς κάδους απορριμμάτων ή σε οικόπεδα.

Ήδη, από την πλευρά της νέας δημοτικής αρχής έχει ξεκινήσει από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Βαγγέλη Χριστοφόρου ο προγραμματισμός για τον καθαρισμό των σημείων, ενώ θα ληφθούν και μέτρα ώστε να σταματήσει η ανεξέλεγκτη εναπόθεση κλαριών και αντικειμένων, χωρίς να έχει προηγηθεί ειδοποίηση της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου.


Πηγή