Το Ενωσιακό δεν είναι… Ενωσιακό και ανήκει στο Υπερταμείο!


Παραδοχή «βόμβα» Κουλούρη που επιβεβαιώνει όσα είχε γράψει η «ΠΑΤΡΙΣ» ένα χρόνο πριν…

Άναυδους άφησε τους παρευρισκόμενους στην διάρκεια της προχθεσινής κλήρωσης των πρωταθλημάτων και του Κυπέλλου Ηλείας, ο Πρόεδρος της ΕΠΣΗ, κ. Άρης Κουλούρης ο οποίος αποκάλυψε ενώπιων όλων πως στην ουσία το Ενωσιακό γήπεδο Σπιάντζας δεν είναι… Ενωσιακό!

Έτσι, κάλιο αργά παρά ποτέ, επιβεβαιώνεται πλήρως το ρεπορτάζ της «εφ. Πατρίς» που ένα χρόνο πριν και συγκεκριμένα την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου του 2018 σας είχε ενημερώσει πως 51 ακίνητα εντός του Νομού, μεταξύ των οποίων και το εν λόγω γήπεδο, είχαν μεταβιβαστεί στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ή αλλιώς «Υπερταμείο».

Η Εταιρεία αυτή περιλαμβάνει στο χαρτοφυλάκιό της σημαντικά περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου, μέσω των άμεσων θυγατρικών της, ΤΑΙΠΕΔ, ΕΤΑΔ και ΤΧΣ, καθώς και των συμμετοχών της σε αριθμό δημόσιων επιχειρήσεων.

Όπως τόνισε ο κ. Κουλούρης, το Ενωσιακό Γήπεδο της Σπιάντζας, για το για το οποίο η UEFA μέσω της Επιτροπής Κοινωνικής Ευθύνης της, εξασφάλισε κονδύλι ύψους 600.000 ευρώ, για να γίνουν εγκαταστάσεις στην πυρόπληκτη Ηλεία, δεν ανήκει τελικά ούτε στην ΕΠΣΗ ως μέλος της ΕΠΟ και της UEFA αλλά και ούτε στα σωματεία που ανήκουν στην δύναμή τους αφού τα χρήματα που δικαιούταν η Διοργανώτρια «χάθηκαν», κατόπιν ομολογίας του τότε προέδρου της ΕΠΟ Βασίλη Γκαγκάτση, λόγω εκτροπής από το χρονοδιάγραμμα εξαιτίας της έλλειψης χώρου κατασκευής του.

Το έργο τελικά έγινε με χρήματα της UEFA, σε χώρο που δόθηκε με χρησιδάνειο από τον Δήμο Πύργου για δέκα χρόνια όμως αυτά τα χρόνια παρήλθαν και μια σειρά από λάθος χειρισμούς της απερχόμενης διοίκησης, όπως δήλωσε ο Άρης Κουλούρης, ουδέποτε έφεραν στην κυριότητα της ΕΠΣ Ηλείας το Ενωσιακό Γήπεδο.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣΗ ανέφερε ακόμα ότι το γήπεδο ανήκει στο ΤΑIΠΕΔ και μάλιστα κατηγόρησε ονομαστικά τον Παύλο Τσάμη, μέλος της τότε διοίκησης της Διοργανώτριας καλώντας τον έστω και τώρα να απολογηθεί για τους χειρισμούς που είχαν γίνει.

Με λίγα λόγια

Κοντολογίς, για να καταλάβει με απλά λόγια και ο κόσμος τι ακριβώς συμβαίνει, επί της ουσίας η Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας, ευρύτερα γνωστή και ως Υπερταμείο, είναι ο αποκλειστικός διαχειριστής της έκτασης του Ενωσιακού και μοναδική υπεύθυνη για την αξιοποίησή του.

Αυτό σημαίνει πως ούτε ο Δήμος Πύργου ή ΠΕριφερεια, ούτε η ΕΠΣ Ηλείαςή άλλος φορέας δε έχουν τυπικά και νομικά καμία αρμοδιότητα να παρέμβουν σε αυτό όπως π.χ. να το εντάξουν σε κάποιο ΕΣΠΑ ή να προβούν σε οποιαδήποτε εργασία.

Τι είχε γράψει η «Πατρίς» τον περασμένο Οκτώβρη

Η «Εφ. Πατρίς» ένα χρόνο πριν και συγκεκριμένα στις 8 Οκτωβρίου του 2018 είχε αναδείξει το συγκεκριμένο ζήτημα και η «Πατρίς σπορ» σήμερα σας παραθλετει αυτούσιο το κομμάτι του κείμενου που αφορά το Ενωσαικό και είχε δημοσιευτεί τότε με τίτλο «Λίμνη Μουριά και Ενωσιακό στο Υπερταμείο! – Πενήντα ένα ακίνητα του Πύργου υπό παραχώρηση»:

«Εκπλήξεις κρύβει για την Ηλεία η λίστα με τα 10.119 ακίνητα που μεταβίβασε στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ), γνωστή και ως «Υπερταμείο». Πενήντα ένα ακίνητα της μακροσκελούς λίστας αφορούν την περιοχή του Πύργου, σύμφωνα με τον Κωδικό Αριθμό Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ), βάσει του οποίου είναι καταχωρημένα στο ΦΕΚ της σχετικής απόφασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα της έρευνας της εφ. «Πατρίς», στο Υπερταμείο παραχωρούνται εκτάσεις της περιοχής της πρώην λίμνης Μουριάς και της Μούτελης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι –με βάση τον χάρτη- υπό παραχώρηση είναι και η έκταση στην οποία βρίσκεται το Ενωσιακό Γήπεδο Σπιάντζας!»


Πηγή