Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης στην Πανελλαδική απεργία στις 24 Σεπτεμβρίου

Στο Εργατικό Κέντρο στις 10:00

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Οι επόμενες μέρες επιτάσσουν όλοι να είμαστε σε ετοιμότητα ακόμη και νωρίτερα καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί το νέο συνδικαλιστικό νόμο με διαδικασίες «φαστ-τρακ» παίρνοντας την αντεργατική σκυτάλη από τον προκάτοχό της ΣΥΡΙΖΑ.

Πρέπει να συζητήσουμε, να οργανωθούμε, να αντεπιτεθούμε! Να δώσουμε την πρώτη απάντηση στην πανελλαδική απεργία στις 24 Σεπτέμβρη μαζί με το ΕΚΚΙ.Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο προβλέπει:

  1. Τον οριστικό ενταφιασμό των κλαδικών συμβάσεων.
  2. Τη θέσπιση του «ηλεκτρονικού μητρώου» και την καθιέρωση της «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας» για τις συνελεύσεις και τις απεργίες.
  3. Συνυπευθυνότητα του εργαζόμενου για τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη με αποτέλεσμα τη μη αναγνώριση των ενσήμων.
  4. Ορίζει τον υπουργό Εργασίας ως «ανώτατο άρχοντα» για να παρεμβαίνει όποτε αυτός νομίζει στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα καταργώντας τα Καταστατικά μας, τις Γενικές Συνελεύσεις κ.λ.π.

Συνάδελφοι, καλούμαστε να παλέψουμε για τις συνδικαλιστικές μας ελευθερίες! Τις θέλουν στο «γύψο». Όποια μάχη κερδίσαμε, την κερδίσαμε γιατί οργανωθήκαμε στα σωματεία, παλέψαμε χέρι- χέρι για το ωράριό μας, για τις υπερωρίες, για τις συμβάσεις μας, για την εργασίας μας, για την ζωή μας! Οι συνάδελφοί μας το γνωρίζουν καλά, ξέρουν ότι το σωματείο είναι η ελπίδα και το αποκούμπι τους!

Συνάδελφοι, πρέπει να δηλώσουμε παρόντες σε αυτό τον αγώνα για το δικαίωμα στην οργάνωση στο σωματείο και την απεργία!

Αρνούμαστε κι εμείς και τα παιδιά μας να γίνουμε δούλοι του 21ου αιώνα!!!

Δεν θυσιάζουμε τα δικαιώματά μας – Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2019

ΩΡΑ 10.00΄ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ


Πηγή