Το μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Γιώργου Στασινόπουλου, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

"Η επίσημη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αποτελεί μια καινούργια αρχή για τους μαθητές, τους δάσκαλους και τους καθηγητές που θα βαδίσουν μαζί το δρόμο της γνώσης και της μάθησης. Ένα δρόμο πλούσιο σε εμπειρίες και συναισθήματα, ένα δρόμο που καλλιεργεί προσδοκίες, δημιουργεί στόχους και χαράζει το μέλλον.

Εύχομαι η νέα σχολική χρονιά που ξεκινά να βρει την μαθητική και την εκπαιδευτική κοινότητα της Ζακύνθου στις καλύτερες δυνατές συνθήκες, ούτως ώστε η μάθηση και η γνώση να είναι προσβάσιμες σε κάθε μαθητή

Το σχολείο δεν είναι πια ο στατικός στίβος στους αγώνες της γνώσης. Είναι ένα δυναμικό πεδίο, που αναζητά νέους τρόπους, νέες μεθόδους, νέα μέσα για να διαμορφωθεί μια παιδεία με κέντρο τον άνθρωπο. Το σχολείο είναι ο χώρος που αναπτύσσονται δυνατότητες, αποκτώνται οι γνώσεις κι αναδεικνύονται θεμελιακές κοινωνικές αρχές : ισότητα, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη, ελευθερία, ειρήνη. Από τη σχολική εκπαίδευση οικοδομούνται τα θεμέλια για να μπορέσει η Ελληνική κοινωνία να ανταγωνιστεί άλλες κοινωνίες.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νησιών και Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου από την πλευρά τους, θα προσπαθήσουν να κάνουν ότι είναι δυνατό, διεκδικώντας και διασφαλίζοντας τις καλύτερες συνθήκες, για την εξέλιξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Εύχομαι σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα καλή αρχή, καλό ξεκίνημα με δύναμη και υγεία. Να είναι μια χρονιά γόνιμη και δημιουργική".


Πηγή