Το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Κεφαλονιάς & Ιθάκης χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποίηση της Τρίτης

Το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Κεφαλονιάς και Ιθάκης χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποιήση της Τρίτης 24 Σεπτέμβρη και τους χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα που δήλωσαν την αντίθεσή τους στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση εξ ονόματος της μεγαλοεργοδοσίας και του κεφαλαίου.

Ο "αναπτυξιακός” νόμος που έφερε η κυβέρνηση ΝΔ, δίνει γη και ύδωρ στους "επενδυτές" με παράλληλο τσάκισμα στα εναπομείναντα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Θέλουν στο γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα, τη συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση των εργαζομένων.

Μετά από 10 χρόνια κρίσης και τριών μνημονίων, που σαν οδοστρωτήρας μας ανάγκασαν να πληρώσουμε την κρίση τους, έρχονται τώρα να μας χρεώσουν εκ' νέου την ανάπτυξή τους, ορμώμενοι από τη φόρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο προβλέπει:

Τον οριστικό ενταφιασμό των κλαδικών συμβάσεων, που η επέκτασή τους έχει όρο την “τεκμηρίωση των επιπτώσεων στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου”.

Ενώσεις προσώπων και επιχειρησιακές συμβάσεις που θα υπερισχύουν των κλαδικών. Ο μέσος μισθός είχε επίσημα μειωθεί πάνω από 25%, τώρα θέλουν να τον πάνε ακόμα παρακάτω!

Την θέσπιση "ηλεκτρονικού μητρώου" και καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις γενικές συνελεύσεις και απεργίες.

Κατάργηση του ελάχιστου δικαιώματος για μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ.

Συνυπευθυνότητα του εργαζόμενου για την μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα την μη αναγνώριση των ενσήμων!

Υπονομεύει την πληρωμή της υπερωριακής απασχόλησης με το πλαφόν 12% που βάζει δήθεν για καταπολέμηση της μερικής απασχόλησης.

Ορίζει τον Υπουργό Εργασίας ως “ανώτατο άρχοντα”, για να παρεμβαίνει όποτε αυτός νομίζει στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα. Δηλαδή ο κάθε υπουργός Εργασίας θα υπερβαίνει των καταστατικών των σωματείων, τις συλλογικές αποφάσεις τους για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για απεργίες. Θα μας φακελώνει όπως νομίζει, θα δίνει τα στοιχεία των συνδικάτων όταν θέλει, θα απαγορεύει με εμπόδια την συλλογική δράση και τη λήψη αγωνιστικών αποφάσεων, θα μετατρέπει εν ολίγοις τα καταστατικά των σωματείων σε “κουρελόχαρτα”.

Θεσπίζει ηλεκτρονικό μητρώο και καθιερώνει ηλεκτρονική ψηφοφορία και με υπουργικές αποφάσεις θα καθορίζονται οι “λεπτομέρειες” που μόνο τέτοιες δεν είναι. Δηλαδή κάθε θέμα σχετικά με την δημιουργία του Μητρώου και τι στοιχεία θα περιλαμβάνει, τη δημοσιότητα αυτών των στοιχείων, κάθε τεχνική λεπτομέρεια, που θα χορηγούνται αυτές οι πληροφορίες, τους όρους προστασίας αυτών των ευαίσθητων δεδομένων.

Οι εργαζόμενοι στην Ιδιωτική Εκπαίδευση δεν σκύβουμε το κεφάλι, παλεύουμε για ζωή και δουλειά με δικαιώματα!

Το ΔΣ


Πηγή