«Υπάρχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση στο νησί;» γράφει ο Σπύρος Ρίκος.

Κοινωνία «Υπάρχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση στο νησί;» γράφει ο Σπύρος Ρίκος.

Ανέλαβαν οι νέες αυτοδιοικητικές αρχές στους τρεις Δήμους του νησιού και στη Περιφέρεια και όπως είναι φυσικό κάθε νέα αρχή χαρακτηρίζεται και διαπνέεται από ένα αίσθημα αισιοδοξίας ότι «όλα θα αλλάξουν» και «όλα θα πάνε καλά».

Μπούρδες.

Δεν αμφισβητώ τις καλές προθέσεις των νέων διοικούντων, ούτε τις προσπάθειες τους αλλά αυτό από μόνο τους δεν αρκεί. Όπως έλεγε η γιαγιά μου «με πορδές δεν βάφεις αυγά». Και είχε απόλυτο δίκιο. Χωρίς «μέσα», δηλαδή χωρίς προσωπικό και χωρίς μηχανολογικό εξοπλισμό δεν πας πουθενά. Πως θα «δουλέψει η μηχανή». Ένα φέρι μποτ ανοιχτού τύπου για να πάει από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα χρειάζεται 8 άτομα προσωπικό και φυσικά η μηχανή να δουλεύει.

Για ένα φέρι μποτ κλειστού τύπου απαιτούνται 18 άτομα προσωπικό και φυσικά η «μηχανή» να δουλεύει. Διαφορετικά μένεις το λιμάνι της Κέρκυρας ή φτάνεις μέχρι το Προυζάδο.
Όταν λοιπόν ο Δήμος Νότου έχει γύρω στους 50 εργαζομένους ενώ θα έπρεπε να είχε 80 και όταν ο μηχανολογικός εξοπλισμός που παρέλαβε με χίλια δυο βάσανα είναι ξεχαρβαλωμένος, χαρακτηριστικό παράδειγμα από τα 4 απορριμματοφόρα που του έδωσαν λειτουργεί μόνο το ένα!!!

Όταν στο Δήμο του Βορά είναι 68 εργαζόμενοι ενώ θα έπρεπε να είναι 80 και όταν επίσης ο εξοπλισμός που πήρε είναι επίσης γερασμένος και μη λειτουργικός. Όταν στο Μητροπολιτικό Δήμο έπρεπε να είναι περίπου 850 εργαζόμενοι και είναι γύρω στους 420 στο περίπου τα νούμερα και οι αριθμοί και επίσης ο μηχανολογικός εξοπλισμός είναι μη λειτουργικός σε μεγάλο βαθμό και αναντίστοιχος των αναγκών, αλήθεια περιμένετε βελτίωση; Μπορεί να είναι περιστασιακή και περιοδική αλλά όχι μόνιμη.

Περιμένετε αλήθεια να αλλάξουν με αυτές τις συνθήκες τα πράγματα; Ο Μάμαλος μου λέει: «Αυτά να τα πεις στον Κώστα Παυλίδη και στον ΣΥΡΙΖΑ που σκίστηκαν για τη διάσπαση». Εγώ όμως ρωτώ γιατί πια το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.
Υπάρχει Κοινοβουλευτική εκπροσώπηση στο νησί; Αυτά είναι θέματα που αφορούν την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εσωτερικών. Υποτίθεται ότι έχουμε τρεις Βουλευτές δύο της αντιπολίτευσης και έναν της συμπολίτευσης. Τι κάνουν λοιπόν ο κύριος Στέφανος Γκίκας, ο κύριος Αλέξανδρος Αυλωνίτης και ο κύριος Δημήτρης Μπιάγκης; Έχουν ενοχλήσει τον Υπουργό Εσωτερικών τον εκ του Κ.Κ.Ε προερχόμενο Τάκη Θεοδωρικάκο;

Και μην μου πείτε την μπούρδα που μου είπε ένας Νεοδημοκράτης «αυτά πέστα στον ΣΥΡΙΖΑ». Σήμερα κυβερνάει η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.


Πηγή