Χάρισε και εσύ χαμόγελα στα παιδιά που το έχουν ανάγκη – Συγκέντρωση σχολικών ειδών από «Το Χαμόγελο του Παιδι […]

Βρισκόμαστε λίγο πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο εθελοντικός οργανισμός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού», διοργανώνει πανελλαδική εκστρατεία συγκέντρωσης σχολικών ειδών για τα παιδιά των οικογενειών που αδυνατούν να καλύψουν τις συγκεκριμένες ανάγκες και μας καλεί όλους να συνδράμουμε για να ξεκινήσει η σχολική χρονιά με αξιοπρέπεια και χαμόγελα.

«Το λίγο από τον καθένα στο τέλος μαζεύεται και γίνεται πολύ.». Αυτή η φράση της κοινωνικής λειτουργού και συντονίστριας του κέντρου στήριξης του «Χαμόγελου» στον Πύργο, Κατερίνας Λιακοπούλου, συνοψίζει με λίγες λέξεις τα όσα μας μετέφερε όταν βρεθήκαμε και συζητήσαμε μαζί της για τη συγκέντρωση σχολικών ειδών που πραγματοποιείται στο κέντρο.

Η κ. Λιακοπούλου μας τόνισε την σημασία της προσφορά και της συμμετοχή του κόσμου στην προσπάθεια του «Χαμόγελου» να στηρίξει και φέτος όσο το δυνατόν περισσότερες οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Χαρακτηριστικά μας ανέφερε πως από το Κέντρο Στήριξης του Πύργου, στηρίζονται περισσότερα από 300 παιδιά, ενώ στηρίζονται ακόμη 21 ακόμη στο σπίτι του «Χαμόγελου», στην Κυλλήνη και άλλα 16 παιδιά στο σπίτι ημερήσιας φροντίδας στη Βροχίτσα.

Τα σχολικά είδη που συγκεντρώνονται είναι:

  • Σχολικές τσάντες δημοτικού – γυμνασίου -λυκείου
    ● Τετράδια 3-4 θεμάτων
    ● Τετράδια (μπλε και χρωματιστά)
    ● Σχολικοί άτλαντες (γεωγραφικοί και πολιτικοί)
    ● Τέμπερες – Κηρομπογιές
    ● Μπλοκ ζωγραφικής – ακουαρέλες
    ● Μαρκαδόρους – Ξυλομπογιές
    ● Μολύβια
    ● Στυλό
    ● Γόμες
    ● Ξύστρες
    ● Διορθωτικά
    ● Πινέλα
    ● Κασετίνες
    ● Ντοσιέ (μεγάλα- μικρά) και ανταλλακτικά φύλλα
    ● Φακέλους με λάστιχο
    ● Χαρτί Α4
    ● Διαφάνειες
    ● Κόλλες (στικ και υγρές)
    ● Πλαστελίνες
    ● Διάφανο αυτοκόλλητο για την προστασία βιβλίων
    ● Ψαλιδάκια
    ● Γεωμετρικά όργανα (χάρακες, διαβήτες κ.λ.π.)

Η σχολική λίστα, στην οποία καλούνται δεκάδες οικογένειες να ανταποκριθούν είναι πολύ μεγάλη, και τα παραπάνω νούμερα, αντικατοπτρίζουν το πόσο πολύτιμη είναι έστω και η πιο μικρή συνεισφορά από τον καθένα από εμάς.

Τα παραπάνω είδη συγκεντρώνονται καθημερινά (Δευτέρα με Παρασκευή / 9:00 π.μ. – 5:00 μ.μ.) στο Κέντρο Στήριξης του Πύργου (Αγίου Χαραλάμπους 32). Ενώ, όπως μας επισήμανε η κ. Λιακοπούλου, εάν κάποιος δεν έχει τη δυνατότητα να μεταβεί στον Πύργο για να κάνει τη δωρεά του, μπορεί να επικοινωνήσει με το τηλέφωνο 2621081040 ή με την Εθνική Γραμμή SOS του «Χαμόγελου», 1056, ώστε να βρεθεί τρόπος παραλαβής των σχολικών.

Ένας ακόμη σημαντικός τρόπος στήριξης του οργανισμού είναι το e-shop του, το οποίο θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.hamogelo.gr/gr/el/eshop/. Εκεί μπορείτε να διαλέξετε υπέροχα προϊόντα μέσα από μια μεγάλη συλλογή από είδη γάμου και βάπτισης, είδη δώρων, σχολικά κ.α, και με ένα κλικ στον υπολογιστή σας να προσφέρετε.

Αρκεί μια απλή κίνηση για να χαρίσουμε το χαμόγελο σε ένα παιδί.


Πηγή