B. Γιαννόπουλος: Αιφνιδιαστικά στο Ποτόκι!


Για το «καυτό» ζήτημα του Ποτοκίου και των δεμάτων που βρίσκονται στο χώρο, θέλησε να ενημερωθεί ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Λάμπρος Δημητρογιαννης κατά την συνάντηση που είχε με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο.

Ο κ Γιαννόπουλος ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος για το θέμα του Ποτοκίου που εδώ και χρόνια «φιλοξενεί» δεκάδες χιλιάδες δεματοποιημένα σκουπίδια και τα οποία αποτελούν μια «βόμβα» τοξινών σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Όπως ανέφερε ο κ Γιαννόπουλος το συγκεκριμένο ζήτημα αποτελεί μία τεράστια περιβαλλοντική πληγή αλλά και συνάμα ελλοχεύει και έναν τεράστιο κίνδυνο, με απρόβλεπτες πραγματικά συνέπειες για όλη την περιοχή, σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Πρέπει
να αναζητηθεί λύση

Δεν θα ήταν υπερβολή να αναφέρουμε από την συγκεκριμένη περιοχή έχουν «περάσει» αρκετοί φορείς της πολιτείας, από γενικούς γραμματείς έως και Υπουργούς, οι οποίοι κατά την παρουσία τους εκεί πραγματικά εντυπωσιάζονται αλλά και προβληματίζονται τόσο από το μέγεθος του προβλήματος όσο και από την αδυναμία εξεύρεσης μίας ορθής και συνάμα οικονομικά υλοποιήσιμης λύσης.

Έτσι και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Λάμπρος Δημητρογιαννης εμφανώς προβληματισμένος μετά την επίσκεψη του στο Ποτόκι, ανέφερε ότι είναι αναγκαίο να ξεκινήσει μία συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς προκειμένου να εξεταστούν όλες οι εφικτές λύσεις για την αποκατάσταση του προβλήματος αυτού.

Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα με την συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων , προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για εκκρεμή ζητήματα και περιβαλλοντολογικά προβλήματα της ΠΕ Ηλείας.


Πηγή