Α. Αυλωνίτης: Πότε θα παραχωρηθεί το παραλιακό μέτωπο;

Λιμενικό Σώμα Α. Αυλωνίτης: Πότε θα παραχωρηθεί το παραλιακό μέτωπο;

Το δρόμο προς τη Βουλή παίρνει το θέμα της παραχώρησης του παράλιου μετώπου στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας μετά την πρωτοβουλία του Βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Αυλωνίτη να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό των Οικονομικών.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Στις 19 Δεκέμβρη του 2018 δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ με αριθμό ΑΑΠ/305 η απόφαση για τον αποχαρακτηρισμό του παραλιακού μετώπου του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚΕ) που περιλάμβανε τις περιοχές από το Καφέ Γυαλί μέχρι τον Ανεμόμυλο και εμπεριέχει και τρεις πλατείες, δηλαδή το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, το Σιντριβάνι και την πλατεία του ΟΑΕΔ με την προοπτική παραχώρησης στο Δήμο Κέρκυρας και με ειδική πρόβλεψη για τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Κέρκυρας (ΝΑΟΚ). Ουσιαστικά, με την πράξη αποχαρακτηρισμού του παραλιακού μετώπου έγινε το πιο σημαντικό βήμα για να μεταβιβαστεί το θαλάσσιο μέτωπο στο Δήμο Κέρκυρας, σήμερα Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και προς τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Κέρκυρας (ΝΑΟΚ) ικανοποιώντας, έτσι ένα πάγιο αίτημα της Κερκυραϊκής κοινωνίας.

Η πόλη της Κέρκυρας, η οποία περιστοιχίζεται από θάλασσα ουσιαστικά, δεν έχει ελεύθερη πρόσβαση μέχρι σήμερα αφού, η χρήση ανήκε στον ΟΛ.ΚΕ. Με την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης και την τελική παραχώρηση από το Υπουργείο Οικονομικών του θαλάσσιου μετώπου στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και ΝΑΟΚ , πλέον ο Δήμος δύναται να αναλάβει μια σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων που σχετίζονται με τη διευθέτηση και αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης επ’ ωφελεία των δημοτών και των επισκεπτών και ο ΝΑΟΚ ένα από τα αρχαιότερα αθλητικά σωματεία της Ελλάδος θα αποκτήσει μόνιμη στέγη.

Επειδή, μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει η νομοθετική ρύθμιση για να ολοκληρωθεί η τελική παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου,

Επειδή, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που πήρε την πρωτοβουλία για τον αποχαρακτηρισμό της περιοχής, θα είχε ολοκληρώσει τη διαδικασία παραχώρησης, αν δεν μεσολαβούσαν οι αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου και ένα μήνα αργότερα, οι Εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Προτίθεται να ολοκληρώσει τη δεύτερη φάση μεταβίβασης του θαλάσσιου μετώπου στο εύρος που περιλαμβάνεται στον αποχαρακτηρισμό προς το Δήμο Κέρκυρας και προς τον ΝΑΟΚ;

2. Πότε αναμένεται να φέρει την εν λόγω νομοθετική ρύθμιση;».


Πηγή