Βασίλης Κικίλιας: ”Προσεχώς” ανοίγει η καρδιοχειρουργική του Ρίου

ki.jpg

Σύντομα η καρδιοχειρουργική κλινική στο νοσοκομείο του Ρίου θα ανοίξει. Αυτό είναι το μήνυμα του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο οποίος συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη για το θέμα.

Η συνάντηση έγινε γνωστή με ανάρτηση του Υπουργού στη σελίδα του στο facebook, στην οποία δημοσιεύει φωτογραφία του με τον Περιφερειάρχη συνοδευόμενη από τα εξής:

«Με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη που «βάζει πλάτη» και δουλεύει μεθοδικά για να είμαστε σύντομα σε θέση να ανοίξουμε την καρδιοχειρουργική στο Ρίο.»

Ο κ. Κικίλιας, πρόσφατα δήλωσε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την επαναλειτουργία της κλινικής. Όπως χαρακτηριστικά είχε πει: «Από την πλευρά μου θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να βρω αγγειοχειρουργούς, θωρακοχειρουργούς και καρδιοχειρουργούς, καθώς και τα αναγκαία μηχανήματα έτσι ώστε να ανοίξουμε την καρδιοχειρουργική, για την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών. Έχω ήδη επικοινωνήσει με όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους, για να βρούμε σύντομα μια βιώσιμη λύση πάνω στο θέμα αυτό. Η καρδιοχειρουργική στο Ρίο θα ανοίξει ξανά» τονίζει προσθέτοντας πως η πλήρης λειτουργία των εξοπλισμένων, αλλά και κλειστών κλινών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Ε.Σ.Υ. της χώρας μας, μέσω της πρόσληψης νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και η παραμονή των επικουρικών γιατρών στο σύστημα, αποτελεί βασική προτεραιότητα για το Υπουργείο».

Αλλά και από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας γίνονται βήματα σε αυτή την κατεύθυνση. Μάλιστα, πρόσφατα το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε τη διάθεση 591.050 ευρώ, προκειμένου να αγοραστεί ο ιατροτεχνολογικός και ξενοδοχειακός εξοπλισμός που απαιτείται για τη λειτουργία Καρδιοχειρουργικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    31 Οκτωβρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία