ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ:«Πίσω από τους παγκόσμιους, τους τοπικούς και τους κοινωνικούς πολέμους βρίσκονται οι κάτοχοι […]

«Πίσω από τους παγκόσμιους, τους τοπικούς και τους κοινωνικούς πολέμους βρίσκονται οι κάτοχοι του πλούτου. Στο χέρι του λαού είναι να τους ανατρέψουν»

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Μελάς και οι Αντιδήμαρχοι Τάκης Πετρόπουλος και Αναστασία Τογιοπούλου, παραβρέθηκαν σήμερα στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Παρέστησαν στην Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, αμέσως μετά, στο Μνημείο των Πεσόντων στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης ο Δήμαρχος κατέθεσε στεφάνι και κατόπιν παρακολούθησαν την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην οδό Αγίου Ανδρέου.

Σε δήλωσή του στα μέσα ενημέρωσης ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ανέφερε:

«Τιμάμε σήμερα την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Διδασκόμαστε και εμπνεόμαστε. Η μέρα αυτή, μας διδάσκει να δούμε τις αιτίες, να βγάλουμε συμπεράσματα, για να μπορέσουμε να πορευτούμε.

Γιατί γίνονται οι πόλεμοι; Πίσω από αυτούς ποιος κρύβεται; Κρύβονται αυτοί που έχουν το χρήμα. Τι θέλουν να κάνουν; Να επεκτείνουν τη δράση τους. Αυτό γίνεται και σήμερα. Τι αποδείχθηκε τότε; Αποδείχθηκε πώς όταν ο λαός οργανώνεται και όταν έχει το δίκιο με το μέρος του, κανένας δε μπορεί να σταθεί απέναντί του. Το ίδιο πρέπει επομένως να κάνουμε και τώρα. Και τώρα τα ίδια συμβαίνουν. Και τώρα πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να έχουμε παγκόσμιους, τοπικούς και κοινωνικούς πολέμους, που έχουν να κάνουν με το χρήμα και την οικονομία. Μπορούμε και πρέπει να μπούμε μπροστά, να οργανωθούμε, να αντιμετωπίσουμε όλους αυτούς που φέρνουν τη δυστυχία είτε με πόλεμο φυσικό είτε με οικονομικό πόλεμο είτε με κοινωνικό πόλεμο, για να μπορέσουμε να έχουμε το κεφάλι μας ψηλά. Αν συσπειρωθούμε μαζί με τη νέα γενιά μπορούμε να νικήσουμε το άδικο. Μόνο έτσι μπορεί να επικρατήσει το δίκιο».

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    28 Οκτωβρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία