Ερώτηση Άγγελου Τσιγκρή στον Υπουργό Οικονομικών για την Εφορία της Κλειτορίας

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε ερώτηση στον Υπουργό Οικονομικών, για την λειτουργία του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΓΕΦ) Κλειτορίας.

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

«Με πρόσφατη απόφαση της ΔΟΥ Αιγίου, η λειτουργία του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΓΕΦ) Κλειτορίας μειώνεται σε μια ημέρα ανά εβδομάδα. Κατά την ανωτέρω απόφαση, τις υπόλοιπες ημέρες οι κάτοικοι της περιοχής θα εξυπηρετούνται από τις υπηρεσίες όμορων περιοχών, όπως των Καλαβρύτων και του Αιγίου.

Η εξέλιξη αυτή συνεπάγεται πλήθος προβλημάτων για τους μόνιμους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Οι άμεσες συνέπειες της απόφασης αυτής θα επηρεάσουν την καθημερινότητα των κατοίκων και θα οδηγήσουν άμεσα στην περαιτέρω ερημοποίηση και απομόνωση της Κλειτορίας.

Είναι σημαντικό να ληφθεί σοβαρά υπόψη το γεγονός ότι μεγάλο μέρος των κατοίκων της περιοχής ασχολείται επαγγελματικά με πολύ απαιτητικά αντικείμενα εργασίας, με ανελαστικές υποχρεώσεις, όπως η αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή.

Σημαντικό επιχείρημα, το οποίο δύναται να αποδώσει πλήρως το μέγεθος του προβλήματος στις πραγματικές του διαστάσεις, είναι το γεγονός ότι τα Καλάβρυτα απέχουν από την Κλειτορία 25 χιλιόμετρα (μισή ώρα με το αυτοκίνητο), ενώ η απόσταση Αιγίου – Κλειτορίας είναι 74 χιλιόμετρα (1,5 ώρα οδήγησης)…”._

image1.jpeg

image3.jpeg

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    25 Οκτωβρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία