Κέρκυρα: Ιδρύεται Σχολή Ξεναγών.

Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας Κέρκυρα: Ιδρύεται Σχολή Ξεναγών.

Την ίδρυση Σχολής Ξεναγών στην Κέρκυρα, σε ένα χρόνο, προανήγγειλε ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με την Δήμαρχο Μερόπη Υδραίου.

«Ενεργοποιήσαμε, μετά από δέκα χρόνια, ξανά τις σχολές ξεναγών που λειτουργούσαν στη Θεσσαλονίκη. Είναι κάτι που πιστεύουμε πάρα πολύ. Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας λειτουργεί το δεύτερο τμήμα ξεναγών στην Αθήνα και είμαστε αποφασισμένοι να λειτουργήσουν και άλλες σχολές ξεναγών στην επικράτεια. Είναι κάτι το οποίο συνδέει τον πολιτισμό και τον τουρισμό με την προοπτική της χώρας. Στο πλαίσιο της συζήτησης ενεργοποιήσαμε τους θεσμούς για να δεσμεύσουμε τα κονδύλια που χρειάζονται για να λειτουργήσουν και άλλες δομές. Έτσι παρότι το υπουργείο έχει τις κατάλληλες εγκαταστάσεις και στην Κέρκυρα και σκεφτόμασταν εκεί να λειτουργήσουμε τη δομή, η δήμαρχος Κέρκυρας προσφέρθηκε να παραχωρήσει ένα εμβληματικό κτίριο στην πόλη της Κέρκυρας και σκεφτόμαστε εκεί να λειτουργήσουμε τη σχολή ξεναγών. Σε αυτό συνέβαλε και η κα Γκερέκου.

Η κυβέρνηση σας διαβεβαιώνει ότι την επόμενη χρονιά, θα προσπαθήσουμε να λειτουργήσουμε τη Σχολή Ξεναγών σε εθνικό επίπεδο και όχι τοπικό, όπως ήταν στο παρελθόν».


Πηγή