Κέρκυρα: Στο Αχίλλειο Α. Γκερέκου και Κ. Λούλης. (Φωτ.)

Πολιτισμός Κέρκυρα: Στο Αχίλλειο Α. Γκερέκου και Κ. Λούλης. (Φωτ.)

Το Αχίλλειο επισκέφθηκε η Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου και ο Γενικός Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού Κώστας Λούλης συνοδευόμενοι από τον Βουλευτή Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας Στέφανο Γκίκα αμέσως μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον Υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα και τους τουριστικούς φορείς του τόπου.

Αφορμή για την επίσκεψη αποτέλεσαν οι ντροπιαστικές εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ένα από τα πιο εμβληματικά μνημεία του νησιού και της χώρας, αλλά και μια από τις πιο γνωστές αυτοκρατορικές επαύλεις της Ευρώπης.

Η κυρία Γκερέκου μάλιστα στο παρελθόν κατά την παρουσία της ως Υφυπουργός Πολιτισμού είχε ενδιαφερθεί για το Αχίλλειο και είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ περίπου τόσο για τις παρεμβάσεις στο κτίριο του Αχιλλείου και στους κήπους, όσο και στο δάσος του Αχιλλείου εκτάσεως 80 περίπου στρεμμάτων με στόχο την υλοποίηση της μελέτης Δοξιάδη για την συνολική ανάδειξη του μνημείου μέχρι την Γέφυρα Κάιζερ. Αλλά μετά την αλλαγή της Κυβέρνησης του 2014 ο σχεδιασμός αυτός εγκαταλείφθηκε.

Μετά την επίσκεψη στο Αχίλλειο τόσο η Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου όσο και ο Γενικός Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού Κώστας Λούλης τόνισαν ότι αποτελεί αδήριτη ανάγκη να γίνουν άμεσα οι βελτιωτικές παρεμβάσεις στο μνημείο και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν όλες τους οι πρωτοβουλίες και οι ενέργειες.


Πηγή