ΠΑΤΡΑ: Αντιδήμαρχος …. στο κύκλωμα με τα κλεμμένα ανταλλακτικά που βρέθηκαν στο λιμάνι της Πάτρας

Φαίνεται πως οι λιμενικοί της Πάτρας που προ ημερών εντόπισαν τα αποσυναρμολογημένα ανταλλακτικά από κλεμμένα πολυτελή οχήματα της Γερμανίας, ουσιαστικά βρήκαν την άκρη του νήματος για ένα κύκλωμα παράνομης εμπορίας με πλοκάμια απλωμένα για τα καλά στην εγχώρια παράνομη αγορά και με εμπλεκόμενους ακόμα και «επιφανείς» ευυπόληπτους πολίτες!
Μάλιστα η υπόθεση έχει προκαλέσει σάλο στην τοπική κοινωνία της Αργολίδας καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως ο ιδιοκτήτης της φερόμενης ως παραλήπτριας εταιρείας της περιοχής, ο οποίος αναζητείται από τις διωκτικές Αρχές, όχι μόνο είναι από τους πλέον υπεράνω υποψίας πολίτες της τοπικής κοινωνίας, αλλά έχει αναπτύξει έντονη ενασχόληση τόσο με τα κοινά κατέχοντας και αιρετό αξίωμα, αυτό του αντιδημάρχου, όσο και με τον χώρο του αθλητισμού.
Μάλιστα προ ετών το όνομά του πρωταγωνίστησε σε θέμα που άπτεται των παρασκηνίων, λαμβάνοντας πανελλαδικές διαστάσεις.
Πάντως χθες το μεσημέρι οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών οι δύο Ελληνες συλληφθέντες, δηλαδή ο 48χρονος οδηγός και ο 44χρονος συνοδηγός του φορτηγού που κατέπλευσε στην Πάτρα με πλοίο από την Ιταλία και στο οποίο εντοπίστηκαν τα ανταλλακτικά.
Μάλιστα από την ακροαματική διαδικασία φαίνεται να προέκυψαν νεότερα και πιο ενδιαφέροντα στοιχεία σε σχέση με το πώς ακριβώς λειτουργούσε το κύκλωμα, στοιχεία που χρήζουν μεγαλύτερης διερεύνησης από τις αστυνομικές Αρχές της χώρας.
Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι τα ανταλλακτικά που εντοπίστηκαν δεν ήταν «κομμένα» όπως εξαρχής γνωστοποιήθηκε, αλλά αποσυναρμολογημένα. Προέρχονταν από συνολικά 10 πολυτελή οχήματα, όλα του 2019, ενώ η αξία ορισμένων εξ αυτών άγγιζε τις 200.000 ευρώ!
Τα συγκεκριμένα ανταλλακτικά είχαν ήδη χαρακτηριστεί ως κλαπέντα και υπεξαιρεθέντα από τις γερμανικές Αρχές, γεγονός που αυξάνει το μέγεθος της επιτυχίας των ανδρών του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Πάτρας.


Πηγή