΄Εξι χρόνια πέρασαν από την ονοματοδοσία του Πολυδύναμου Κέντρου Ατόμων με αναπηρία, σε «ΆΜΠΕΤ ΧΑΣΜΆΝ»

ampet_xasman.jpg

Πάτρα, σαν σήμερα πριν από έξι χρόνια πραγματοποιήθηκε η ονοματοδοσία του Πολυδύναμου Κέντρου Ατόμων με αναπηρία, σε «ΆΜΠΕΤ ΧΑΣΜΆΝ».

Γιατί πρέπει να θυμόμαστε τους ανθρώπους της προσφοράς.

Φωτογραφία για Πέθανε ο πρώην Αντιδήμαρχος Πάτρας Αμπετ ΧασμάνΑΜΠΕΤ ΧΑΣΜΑΝ

Πραγματοποιήθηκε σαν σήμερα (31/10/2013), η εκδήλωση ονοματοδοσίας του Πολυδύναμου Κέντρου Ατόμων με αναπηρία, σε «ΆΜΠΕΤ ΧΑΣΜΆΝ».

Το Κέντρο βρίσκεται στην οδό Θουκυδίδου 106 στα Κρύα Ιτεών και η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Πατρέων και τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου.
Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, εκπροσώπησε ο Πρόεδρός του Κώστας Μπουρδούλης.
Αναφερόμενος στο έργο του Άμπετ Χασμάν, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας Κώστας Μπουρδούλης δήλωσε:
«Είμαστε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε ένα ξεχωριστό μέλος του Δημοτικού μας Συμβουλίου, ένα ξεχωριστό μέλος τη κοινωνίας των Πατρών, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, αφήνοντας ωστόσο πίσω του σημαντικό έργο..
Έργο που σηματοδοτεί την αγάπη του για την Πάτρα, την πατρίδα που ο ίδιος επέλεξε…
Είμαστε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε τον Άμπετ Χασμάν, έναν άνθρωπο που έκανε πράξη την προσφορά, έναν ενεργό πολίτη που υπηρετούσε με πάθος τις ιδέες του και είχε έναν δικό του μοναδικό τρόπο να επικοινωνεί με τους δημότες, με αυθορμητισμό και δοτικότητα, με χαμόγελο και αυθεντικότητα.
Ο Χασμάν, ήταν ο μετανάστης που βίωσε μεγάλες περιπέτειες για να φτάσει στην προσωπική και επαγγελματική καταξίωση, ανατρέποντας με το παράδειγμά του ξεπερασμένες απόψεις και ρατσιστικές φοβίες. Επέλεξε να ζήσει στην Πάτρα συνεισφέροντας στον πολυπολιτισμικό της χαρακτήρα.
Ως επιστήμονας κατέκτησε σημαντικές κορυφές και διέπρεψε στον τομέα τις ιατρικής, αφήνοντας το στίγμα του.
Από την θέση του αντιδημάρχου κοινωνικής πολιτικής και του Προέδρου του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου της Πάτρας κατάφερε να θέσει τις βάσεις για πρωτοποριακές κοινωνικές δομές, που είχαν κατά κύριο λόγο στο επίκεντρο τους αδύναμους, τους μη έχοντες, τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, στους οποίους πάντα έδινε το χέρι.
Ο Δήμος Πατρέων, τιμώντας το έργο και την προσφορά του, δίνει σήμερα το όνομά του στο Πολυδύναμο Κέντρο Ατόμων με Αναπηρία του Δήμου Πατρέων.
Αυτό το κτίριο θα μας θυμίζει πάντα τον ΆΜΠΕΤ ΧΑΣΜΆΝ, τον ξεχωριστό μετανάστη που πολιτογραφήθηκε Πατρινός και αγαπήθηκε σαν αδελφός.»

 16 άτομα, άτομα στέκονται και κουστούμιΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 7 ΧΡΟΝΙΑ

Ο γιατρός από την Ιορδανία που αγάπησε όσο κανείς άλλος την πόλη της Πάτρας και την επέλεξε ως την πόλη της ζωής του και της σταδιοδρομίας του, ο πρώην Αντιδήμαρχος, ο δικός μας άνθρωπος Άμπετ Χασμάν, άφησε την τελευταία του πνοή στις 15 Μαΐου του 2012.

Ο ίδιος είχε γράψει στη σελίδα του στο FACEBOOK: «Δεν γεννήθηκα εδώ. Εγώ διάλεξα την Πάτρα για πατρίδα μου. Γι' αυτό την αγαπώ τόσο!»

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΜΠΕΤ ΧΑΣΜΑΝ

Ο Άμπετ Αλεξανδρος Χασμάν γεννήθηκε στο Σαλτ της Ιορδανίας (απέχει 24 χλμ. από την πρωτεύουσα Αμάν) και ανήκε σε πολύτεκνη οικογένεια με 15 παιδιά. Ήρθε στην Ελλάδα για σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σπούδαζε και εργαζόταν για να εξοικονομήσει τα απαραίτητα χρήματα για τις σπουδές του. Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακά στο Νότιγχαμ, στην Αγγλία και από το 1985 εγκαταστάθηκε στην Πάτρα.

Ήταν διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών, με ειδικότητα ως γυναικολόγος – μαιευτήρας. Ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τα κοινά στις δημοτικές εκλογές του 2002 οπότε και εξελέγη δημοτικός σύμβουλος και επανεξελέγη πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του 2006.

Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής (2002 – 2008). Επανεξελέγη πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του 2010.

πηγη – fb Πατρα η πολη της καρδιας μας

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    31 Οκτωβρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία