Άμεσα 3 θέσεις παθολόγων για κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου Πύργου


Ιδιαίτερα ικανοποιητική ήταν η συνάντηση μεταξύ της Βουλευτού Ηλείας, Δρος Διονυσίας – Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, του Δημάρχου Πύργου, κ. Αντωνακόπουλου Παναγιώτη, του Δημάρχου Ζαχάρως – Φιγαλείας, κ. Αλεξανδρόπουλου Κωνσταντίνου και των Αντιδημάρχων Πύργου, κ. Αργυρόπουλου Γιάννη και κ. Βγενόπουλου Ανδρέα, με τον Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια, και τον Υφυπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, για τα πάγια αιτήματα του νοσοκομείου Πύργου και του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως.

Η Βουλευτής, η οποία εργάζεται συστηματικά για τα θέματα δημόσιας υγείας, εξέθεσε τα θέματα του Νοσοκομείου Πύργου, ενώ επέστησε τη προσοχή για μια συνολική διευθέτηση των ζητημάτων υγείας του Νομού, ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες μας.

Ειδικότερα, τέθηκαν επί τάπητος χρόνια προβλήματα του νοσοκομείου Πύργου, ενώ ο Δήμαρχος, ως γιατρός στο Νοσοκομείο, γνωρίζοντας τα θέματα εκ των έσω, τα ανέλυσε με μεγάλη λεπτομέρεια.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του κ. Υφυπουργού και με ειδικό ενδιαφέρον, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες. Στο πλαίσιο αυτό, θα προκηρυχθούν άμεσα 3 θέσεις παθολόγων, προκειμένου να μπορούν να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες και να υπάρχει εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου. Μάλιστα ενημερωθήκαν τόσο η Βουλευτής όσο και οι Δήμαρχοι ότι θα λειτουργήσει και ηλεκτρονικό σύστημα προσλήψεων, ώστε οι ελλείψεις σε προσωπικό να μπορούν να καλύπτονται άμεσα και να εκλείψουν οι μακροχρόνιες καθυστερήσεις.

Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσαν και τα θέματα υλικοτεχνικής υποδομής και ΕΚΑΒ. Ιδιαίτερη έμφαση για το ΕΚΑΒ έδωσε και ο Δήμαρχος Ζαχάρως – Φιγαλείας, κ. Αλεξανδρόπουλος Κωνσταντίνος, ο οποίος ζήτησε τη δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ στη Ζαχάρω που είναι πάγιο αίτημα των πολιτών. Ο κ. Αλεξανδρόπουλος, επίσης γιατρός, γνωρίζοντας τις ιατρικές ανάγκες του Νομού, έθεσε το ζήτημα των εφημεριών του κέντρου υγείας Ζαχάρως, ενώ και σε αυτό το θέμα συμφώνησε να το διευθετήσει ο κ. Κοντοζαμάνης.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε:

«Ευχαριστώ ιδιαίτερα την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την άμεση ανταπόκριση στις πάγιες ανάγκες του Νοσοκομείου Πύργου και του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως. Για εμένα είναι ένα στοίχημα να βελτιωθεί το επίπεδο ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, γιατί όλοι εκεί ζούμε και είναι θέμα που μας αφορά όλους. Για τον λόγο αυτό είναι και η δεύτερη συνάντηση σε διάστημα δυο μηνών που πραγματοποιώ με τον κ. Κοντοζαμάνη και είμαι στη διάθεση και των υπολοίπων Δημάρχων για να θέσουμε σε σωστή τροχεία τα ζητήματα δημόσιας υγείας. Θα κάνουμε όλοι από κοινού προσπάθειες για να έχουμε πλήρως λειτουργούντα νοσοκομεία και κέντρα υγείας. Είμαι πεπεισμένη ότι η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θα πράξει τα δέοντα για τη καλύτερη ποιότητα υγείας. Έχω ακόμη ζητήσει πρόσθετο εξοπλισμό και προσωπικό για τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας όλης της Ηλείας».

Στο περιθώριο της συνάντησης, τόσο η κα Βουλευτής όσο και οι εκπρόσωποι του Δήμου Πύργου και Ζαχάρως ευχαρίστησαν ιδιαίτερα τον κ. Υφυπουργό για την άμεση ανταπόκριση στα αιτήματά τους, ενώ ευχαρίστησαν τον κ. Υπουργό και την διοίκηση του Υπουργείου για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα της Βουλευτού για χρηματοδότηση των ιατρικών επεμβάσεων που θα πραγματοποιήσει σε λίγες μέρες στη Νέα Υόρκη, η συμπατριώτισσά μας κα Μωραϊτη Νικολία.

Ο κ. Κικίλιας είπε ότι είναι υποχρέωση του Υπουργείου να ανταποκρίνεται όσο το δυνατόν καλύτερα στις ανάγκες των πολιτών και ευχαρίστησε τη κα Αυγερινοπούλου που του μετέφερε το αίτημα της συμπολίτισσας μας. Όλοι δε απέστειλαν με μια φωνή τις θερμές ευχές τους για την επιτυχία της επέμβασης.


Πηγή