Άμεση η απάντηση του Δημάρχου Ζακύνθου Νικήτα Αρετάκη, στην καταγγελία Νίκου Κεφαλληνού

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δημάρχου Ζακύνθου, κ.Νικήτα Αρετάκη, σε δημοσίευμα της ZantePress24, το οποίο αφορούσε καταγγελία του συμπολίτη μας κ.Νίκου Κεφαλληνού, για την «προσπάθεια εισόδου βυτιοφόρου της ΔΕΥΑΖ, με σκοπό την εναπόθεση λυμάτων-στραγγιδίων, στο βιολογικό του ΧΥΤΑ.»

Το γεγονός ότι δημόσια ο κ.Αρετάκης, ευθέως και χωρίς περιστροφές, απαντά στο δημοσίευμα και στην καταγγελία του συμπολίτη μας , και μάλιστα άμεσα, συγκαταλέγεται στις ιδιαίτερα θετικές πτυχές της γενικότερης λειτουργίας του και άσκησης των καθηκόντων του.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Ζακύνθου μεταξύ άλλων , αναφέρεται στην αποκατάσταση λειτουργίας του βιολογικού στο ΧΥΤΑ και επισημαίνει ότι , η μεταφορά των στραγγιδίων στο βιολογικό του ΣΚΟΠΟΥ, είναι ένα ενδιάμεσο στάδιο επεξεργασίας, πριν τα στραγγίδια του ΛΙΒΑ και του ΣΚΟΠΟΥ , καταλήξουν στο βιολογικό της πόλης.

Συγκεκριμένα:

"Κύριε Τετράδη, μας αδικείτε όταν μας συγκρίνετε με τον Μανωλιό. Προφανώς ο κ. Κεφαλληνός δεν είναι επαρκώς ενημερωμένος. Εμείς αποκαταστήσαμε την λειτουργία του βιολογικού του Σκοπού που δεν είχε δουλέψει ποτέ ρίχνουμε μέσα και τα στραγγίδια από τον ΛΙΒΑ διότι ο βιολογικός του ΛΙΒΑ δεν δουλεύει και μετά όλα μαζί τα μεταφέρουμε στο βιολογικό της πόλης δηλαδή ο βιολογικός του Σκοπού αποτελεί μια ενδιάμεση παρέμβαση και επεξεργασία ώστε το σύνολο των στραγγιδίων Σκοπού και ΛΙΒΑ να είναι δυνατόν να επεξεργαστούν από τον βιολογικό της πόλης διότι ο βιολογικός του Σκοπού μόνος του δεν μας δίδει την καθαριότητα που θέλουμε ούτε ακόμη και για τα στραγγίδια μόνο του Σκοπού. Χωρίς αυτή την επεξεργασία τα στραγγίδια δεν γίνονται δεκτά από τον βιολογικό της πόλης και θα παραμένουν ανεπεξέργαστα στο Σκοπό και στον ΛΙΒΑ. Το επεισόδιο με το αυτοκίνητο δεν το γνωρίζω δεν γίνεται καμιά παρανομία έτσι θα συνεχίσουμε δια να απαλλαγεί ο Σκοπός και ο ΛΙΒΑΣ από τα στραγγίδια και αν έχει ο κ. Κεφαλληνός ή κάποιος άλλος καταγγελία για ρύπανση με στραγγίδια του Σκοπού να την κάνει ώστε να επιβληθούν κυρώσεις αρκεί να είναι συγκεκριμένη.

Κύριε Τετράδη είσθε έγκριτος και καταξιωμένος δημοσιογράφος και παρακαλώ δια τα δημοσιεύματα που με αφορούν να ζητάτε την άποψη μου διότι πάντα μένει ένα αποτύπωμα.
Ευχαριστώ"

ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΥ

"«Άλλαξε τελικά ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα αλλιώς;;;» – Η ανάρτηση του Νίκου Κεφαλληνού, για βυτιοφόρο γεμάτο λύματα -στραγγίδια από το ΛΙΒΑ, με προορισμό… το ΧΥΤΑ – Τα μηνύματα…

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει τελικά πιο ταιριαστή λαϊκή ρήση, για το γεγονός που περιγράφει σε ανάρτηση του στο fb, ο συμπολίτης μας Νίκος Κεφαλληνός.
«Άλλαξε τελικά ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα αλλιώς;;;» Εάν αυτό πραγματικά συμβαίνει, άλλη μια τετραετία κινδυνεύει να πάει χαμένη.

Σε κάθε περίπτωση, όταν δεν έχει καθοριστεί ακόμη, η στρατηγική του δήμου και ο απαιτούμενος συντονισμός ενεργειών των οργάνων διοίκησης του , ενώ παράλληλα και σε σημεία, δεν υπάρχει η κατάλληλη ενημέρωση, τότε τα πράγματα περιπλέκονται. Οι πολίτες έδειξαν και δείχνουν εμπιστοσύνη, μέχρι στιγμής στον κ.Αρετάκη. Για να συνεχίσει όμως να υπάρχει αυτή η εμπιστοσύνη, πρέπει οι προεκλογικές δεσμεύσεις και οι μετεκλογικές ανακοινώσεις και αναλύσεις, να γίνονται πράξη. Είναι πολύ νωρίς για όποια συμπεράσματα, αλλά για να μην είναι πολύ αργά για τον τόπο, πρέπει ο κ.Αρετάκης και οι συνεργάτες του, να διαχειρίζονται τεχνοκρατικά και ορθολογικά, τις παθογένειες ετών, που κληρονόμησαν. Και εδώ, υπάρχει ελαφρυντικό. Όμως αυτό από μόνο του, δεν είναι ικανό, να καλύψει τα κενά, που από τις πρώτες ημέρες, δειλά-δειλά. άρχισαν να εμφανίζονται. Πιστεύουμε, κυρίως γιατί το επιθυμούμε, ο κ.Αρετάκης να βρει το βηματισμό του. Οι προθέσεις του, σίγουρα είναι καλές. Περιμένουμε τα αποτελέσματα και όχι τέτοιου είδους κινήσεις , που δημιουργούν ισχυρές εντυπώσεις και ανησυχία στους πολίτες.

Ο κ.Κεφαλληνός με ανάρτηση του στο fb «έξυσε» πληγές , ενώ παράλληλα έστειλε μήνυμα ηχηρό και με αποδέκτες,
«Τι έγινε άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς;;; Έπεσε στην αντίληψη μας βυτιοφόρο της ΔΕΥΑΖ γεμάτο λύματα-στραγγίδια από τον Λιβα! να θέλει να εισέλθει στον ΧΥΤΑ να τα αδειάσει!!! Εξηγήσαμε στον οδηγό ότι αν το κάνει θα πάει αυτόφωρο, κάπου τηλεφώνησε και έφυγε κακήν κακώς. Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση : Δεν νομιμοποιείται ο οποιοσδήποτε να πετάξει το οτιδήποτε στο ΧΥΤΑ είτε δουλεύει ο βιολογικός(θα το δούμε στο άμεσο μέλλον) είτε όχι».

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ZantePress24

"Kε Δήμαρχε Καλησπέρα σας,
Δεν είναι στις προθέσεις μου, να δημιουργήσω όποιας μορφής εντυπώσεις και να σας αδικήσω. Ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Θεωρώ ότι, ο κάθε πολίτης ξεχωριστά , μπορεί, πρέπει και επιβάλλεται να συμμετέχει, να επισημαίνει και να βοηθάει με το τρόπο του, για το καλύτερο αποτέλεσμα, για το νησί μας, που ακόμη και σήμερα , αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Αντιδράσεις συμπολιτών μας, όπως αυτή του κ.Νίκου Κεφαλληνού, μας χαροποιούν ιδιαίτερα, γιατί αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν ενεργοί πολίτες, οι οποίοι με το δικό τους τρόπο, προσπαθούν να προστατέψουν το περιβάλλον και να βοηθήσουν την περιοχή τους. Άλλωστε η λαϊκή ρήση που χρησιμοποίησε ο κ. Νίκος Κεφαλληνός, είμαι απολύτως σίγουρος ότι δεν απευθύνεται στο φυσικό πρόσωπο, αλλά σε πρακτικές που κατά το παρελθόν έχουν υπάρξει και που κατά τη διάρκεια της δικής σας δημαρχιακής θητείας , δεν θα ήθελε να επαναληφθούν. Θεωρώ ότι επιχείρησε να σας εμφυσήσει τη φλόγα του προβληματισμού και ταυτόχρονα να σας πληροφορήσει. Αυτό ακριβώς ήταν και το στοιχείο που κέντρισε το προσωπικό μου ενδιαφέρον να ασχοληθώ με τη συγκεκριμένη ανάρτηση. Εάν θεωρούσα ότι οι προθέσεις του κ. Κεφαλληνού ήταν διαφορετικές, δεν θα επέτρεπα στον εαυτό μου, να είναι μέρος αυτής της προσπάθειας.
Σας ευχαριστώ θερμά για την επισήμανση. Θα ήθελα επίσης να σας ενημερώσω ότι έχουμε επιχειρήσει αλλεπάλληλες φορές να επικοινωνήσουμε μαζί σας, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν. Βέβαια αντιλαμβάνομαι το φόρτο εργασίας και τις προκλήσεις που καλείστε να διαχειριστείτε .
Καλή δύναμη"
Δημήτρης Τετράδης


Πηγή