Αμαλιάδα: Χρηματοδότηση για διασύνδεση νοσοκομείου και νέας πτέρυγας

Έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 50.000 ευρώ για την διασύνδεση το παλαιού κτιρίου του Νοσοκομείου Αμαλιάδας με την νέα πτέρυγα εγκρίθηκε από την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ. Στόχος είναι η καλύτερη οργάνωση τμημάτων, κλινικών και εργαστηρίων.

Την ικανοποίησή του για αυτή την εξέλιξη εξέφρασε ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Γιάννης Χουζούρης, ο οποίος δήλωσε: «Ευχαριστούμε δημόσια το νέο Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, κ. Γιάννη Καρβέλη, καθώς και τις υπηρεσίες της 6ης ΥΠΕ, που με μεγάλη ταχύτητα ενέκριναν έκτακτη χρηματοδότηση 50000€ για τη διασύνδεση των δύο κτιρίων στο Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας, νέα πτέρυγα και παλαιά κτίρια, έτσι ώστε να οργανωθούν καλύτερα και αποτελεσματικότερα τα τμήματα, οι κλινικές και τα εργαστήρια, προς όφελος των πολιτών. Το Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας στηρίζεται πλέον ανοικτά και δυναμικά από την 6η ΥΠΕ, για να υλοποιεί στόχους και να αναβαθμίζεται καθημερινά. Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση θα βοηθήσει επίσης να εισέλθει στη νέα εποχή της ψηφιακής εποχής το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, καθώς και να καλύψει κενά στην υποδομή των κτιρίων».

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η προκήρυξη για επιπλέον γιατρούς, που ήδη εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, έτσι ώστε να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός των 10 γιατρών για το 2020, που θα επιτρέπει την καθημερινή εφημέρευση και την πρωινή αποτελεσματική διεκπεραίωση των περιστατικών, εκτάκτων και τακτικών. «Επισημαίνουμε ότι η πρώτη προκήρυξη έκλεισε με θετικό τρόπο, με υπογραφή σύμβασης με Ιδιώτη Παθολόγο κάθε Τετάρτη σε εφημεριακό ωράριο. Λύσεις υπάρχουν, η πολιτική στήριξη φαίνεται έμπρακτα, θέλουμε να ανταποκρινόμαστε καθημερινά στις αυξημένες ανάγκες Υγείας στη Β. Ηλεία», είπε ο κ. Χουζούρης.


Πηγή