Ανδραβίδα: Κλείνει οριστικά η Τράπεζα Πειραιώς – Έκτακτη σύσκεψη από τους Φορείς

Από τις 15 Οκτωβρίου θα υπάρχει μόνο ένα ATM

Η Τράπεζα Πειραιώς θα αποχωρήσει οριστικά από την Ανδραβίδα την Τρίτη στις 15 Οκτωβρίου και στη θέση της θα μείνει το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης, ενώ σε βάθος χρόνου δεν αποκλείεται να πεισθεί μια άλλη τράπεζα η Eurobank να ανοίξει υποκατάστημα στην Ανδραβίδα που αποδυναμώνεται σταδιακά…

Βέβαια η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, αφού θα υπάρχουν κάποιες προσπάθειες για να μεταπεισθεί η Πειραιώς.

Σύσκεψη χωρίς την αντιπολίτευση

Λίγο πριν τις 12 χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημαρχείο Ανδραβίδας στο οποίο συμμετείχαν ο δήμαρχος κ Γιάννης Λέντζας, ο αντιδήμαρχος κ. Κώστας Βαρβαρέσος, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Βαρβαρέσος, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασιλική Καραλάγα, η γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου κ. Άννα Λαγού Γότη, ο πρόεδρος της ΤΚ κ. Κώστας Χαντζής και μέλη του Τοπικού συμβουλίου. Στη σύσκεψη δεν είχε κληθεί δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης του δήμου.

Η σύσκεψη διήρκησε περίπου 15 λεπτά κατά την οποία ο κ. Λέντζας είπε ότι θα έχει τις επόμενες μέρες συνάντηση στην Αθήνα με ανώτατα στελέχη της τράπεζας Πειραιώς ενώ δεν αποκλείεται να έρθει στην Ανδραβίδα στέλεχος της διοίκησης για να ενημερώσει τους φορείς για την απόφαση να κλείσει η τράπεζα στην Ανδραβίδα.

Ο Εμπορικός Σύλλογος

«Η οριστική διακοπή της λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην ΔΚ Ανδραβίδας του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης το οποίο σημειωτέον είναι και το μοναδικό κατάστημα που λειτουργεί στην πόλη μας θα είναι λίαν επιζήμια τόσο για τους κατοίκους της περιοχής όσο και για την τράπεζα διότι η περιοχή της Ανδραβίδας είναι ένα εξελισσόμενο οικονομικοκοινωνικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής με πλουσιότατη οικονομική και εμπορική δραστηριότητα», τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Ανδραβίδας και καταλήγει: « Ελπίζουμε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς θα επανεκτιμήσουν όλες τις παραμέτρους των όσων επισημαίνει ο Εμπορικός Σύλλογος και θα ενεργήσουν παν ό, τι απαιτείται για την επαναλειτουργία της τράπεζας. Καλούμε τους Τοπικούς άρχοντες και όλους τους βουλευτές του νομού μας να πράξουν τα δέοντα για την επίλυση του θέματος αυτού».

Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασιλική Καραλάγα από την πλευρά της δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η Ανδραβίδα θα αποδυναμωθεί και η απόφαση αυτή είναι πλήγμα για την οικονομική ζωή της πόλης. «Ο δήμαρχος μας είπε ότι δεν είναι κάτι δεδομένο, θα γίνουν κάποιες κινήσεις, θα έχει επαφές στην Αθήνα, θα έρθει και κάποιος από την Κεντρική διοίκηση στην Ανδραβίδα και υπάρχει κάποια ελπίδα.»

Κ. Βαρβαρέσος: «Δύσκολο επιχείρημα»

Ο αντιδήμαρχος διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών του δήμου κ. Κώστας Βαρβαρέσος δήλωσε: «Το κλείσιμο ήταν προδιαγεγραμμένο να γίνει αλλά ως φορείς πρέπει να αναλάβουμε τα μέτρα μας για αντικατάσταση ή για παραμονή της τράπεζας. Το επιχείρημα είναι δύσκολο γιατί οι τράπεζες οδηγούν τον κόσμο στην ηλεκτρονική συναλλαγή»

Μάλιαρης: «σύσκεψη 10 λεπτών»

Ο κ. Διονύσιος Μάλιαρης επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης δήλωσε:

«Η απόφαση της τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ να αναστείλει οριστικά τη λειτουργία του υποκαταστήματός της στην Ανδραβίδα θέτει την πλέον ιστορική και μεγαλύτερη πόλη του Δήμου μας οριστικά στο περιθώριο. Αναγκάζει τους συνταξιούχους και μικροκαταθέτες της πόλης σε μια επιπλέον ταλαιπωρία προκειμένου να εξυπηρετηθούν, υποβαθμίζει την οικονομική της δραστηριότητα, την μετατρέπει σε συνοικισμό του Δήμου μας.

Προ αυτής της καταστάσεως θα περιμέναμε από την νεόκοπη δημοτική αρχή να συγκαλέσει σύσκεψη όλων των θεσμικών φορέων προκειμένου να εξετασθούν τρόποι αντιμετώπισης της κατάστασης. Αντί αυτού πληροφορηθήκαμε πως σήμερα Κυριακή 6 Οκτωβρίου, ο κος Δήμαρχος συγκάλεσε σύσκεψη, διάρκειας 10 λεπτών, στο δημαρχείο Ανδραβίδας παρουσία εξωθεσμικών (!!!!!!), τη απουσία της αντιπολίτευσης του Δήμου, για να κάνει την… βαρυσήμαντη δήλωση ότι το θέμα ξεπερνά τις αρμοδιότητές του..!! Το ενδιαφέρον τους για την Ανδραβίδα εξαντλήθηκε σε δέκα λεπτά της ώρας και σε μια δήλωση ανάλογη του Πόντιου Πιλάτου…

Κε Δήμαρχε, στο πρώτο μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα που κληθήκατε να αντιμετωπίσετε απεδείχθη ότι είστε κατώτερος των περιστάσεων.. Και κάτι επιπλέον αυτού. Απαξιώνεις τους δημοκρατικούς θεσμούς, βιάζεις τις αποφάσεις του λαού, των δημοτών!

Παρόλα αυτά, τόσον εγώ προσωπικά όσο και η παράταξή μας, η ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ, θα σταθούμε δίπλα στους συνδημότες μας πασχίζοντας για την επίλυση των προβλημάτων τους. Παρόλα αυτά εμείς, ως δημοτική παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, θα συνδράμομε κάθε προσπάθειά σας που θα συμβάλει στην ανύψωση του τόπου μας. Στην βελτίωση της καθημερινότητας των συνδημοτών μας. Μα πάνω απ όλα θα προασπίσουμε και θα προστατεύσουμε τους δημοκρατικούς θεσμούς!»

Συζητήσεις με Eurobank

Ο πρόεδρος της ΤΚ Ανδραβίδας κ. Κώστας Χαντζής δήλωσε στην «Πατρίς»: «Η τράπεζα εδώ και ένα χρόνο υπολειτουργεί και τώρα θα κλείσει. Ο κόσμος δεν μπορεί πλέον να εξυπηρετηθεί. Ο δήμαρχος θα κάνει κάποιες επαφές και ελπίζουμε να παραμείνει ως έχει το κατάστημα. Υπάρχουν κάποιες συζητήσεις για να έρθει εδώ η Eurobank αλλά είναι σε πρώιμο στάδιο»

«Ευθύνονται οι Ανδραβιδαίοι»

Ο συντονιστής του Ομίλου Προβληματισμού και Παρέμβασης Ανδραβίδας κ. Γιώργος Χονδρός δήλωσε μεταξύ άλλων: «Για την εξέλιξη δεν φταίει ούτε η προηγούμενη ούτε η νύν δημοτική αρχή. Η τράπεζα είναι ίδρυμα κερδοσκοπικού χαρακτήρα: κερδίζουν λειτουργούν δεν κερδίζουνα αποχωρούν. Η Ανδραβίδα μετατρέπεται ένα συνοικισμό του δήμου. Χάσαμε τα πάντα, θα χάσουμε και τις ψυχές μας και για την κατάσταση αυτή υπεύθυνοι είναι οι κάτοικοι της Ανδραβίδας»


Πηγή