Αντιπλοίαρχος Αθανάσιος Σιούτης: Γνωρίστε το νέο Λιμενάρχη Κεφαλονιάς

Συζήτηση για το πλαίσιο αρμοδιοτήτων του Λιμεναρχείου Κεφαλονιάς

Ο νέος Λιμενάρχης Κεφαλονιάς, Αθανάσιος Σιούτης, κατάγεται από το νησί μας και είναι απόφοιτος του 1ου Λυκείου Αργοστολίου. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ιονίων Νήσων, στην οποία και επέστρεψε έπειτα από χρόνια από τη θέση του Διοικητή αυτή τη φορά. Είναι απόφοιτος του πολιτικού τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό του στη Στρατιωτική και Ναυτική Εκπαίδευση.

Έχει υπηρετήσει στο κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, στη διεύθυνση Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας του Αρχηγείου του ΛΣ, ενώ υπήρξε Ναυτιλιακός Ακόλουθος της Ελλάδος στη Γαλλία με έδρα τη Μασσαλία. Πριν την ανάληψη νέων καθηκόντων στο Λιμεναρχείο Κεφαλονιάς, υπηρέτησε από τη θέση του Υπολιμενάρχη στην Κω και του Λιμενάρχη στη Ζάκυνθο.

Λίγες μέρες μετά την άφιξή του και την ανάληψη των καθηκόντων του στην Κεφαλονιά, πραγματοποιήσαμε συνάντηση γνωριμίας σήμερα το πρωί στο γραφείο του Λιμενάρχη Αντιπλοιάρχου, κ.Αθανάσιο Σιούτη, ο οποίος μίλησε στο inkefalonia.gr και τη Χριστίνα Αντωνίου, τονίζοντας ότι προσπάθειά του θα είναι να διευκολυνθούν οι δημοσιογράφοι για την ενημέρωση των πολιτών, στο πλαίσιο που προσδιορίζει βέβαια το Λιμενικό Σώμα.

Έγινε μια γενική συζήτηση όσον αφορά τις δραστηριότητες στο λιμάνι Αργοστολίου, στη χερσαία ζώνη και τον Αιγιαλό. Ο κ. Σιούτης διευκρίνισε τα όρια της χερσαίας ζώνης Λιμένα Αργοστολίου και μας επεξήγησε τις υπαγόμενες αρχές των Λιμενικών τμημάτων του Πόρου, της Σάμης και του Φισκάρδου, ενώ δεν παρέλειψε να μας ενημερώσει για την επανασύσταση του Λιμενικού Σταθμού Ληξουρίου -από Λιμενικό Φυλάκιο- που χαρακτηρίζεται έως σήμερα.

Όσον αφορά τα προβλήματα που υπάρχουν και σχετίζονται με τις αρμοδιότητες του Λιμεναρχείου Κεφαλονιάς, γίνεται ενημέρωση και καταγραφή αυτών και σύμφωνα με τον ίδιο, έχει εντοπίσει θέματα -ευτυχώς χαμηλού επιπέδου-

«Θα προετοιμαστούμε για την καλοκαιρινή περίοδο του 2020 τους μήνες που ακολουθούν. Επιδιώκουμε καλή συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς με κοινό σκοπό την προστασία και την ανάδειξη του νησιού μας».

Απαντώντας σε ερώτησή μας για τις ελλείψεις προσωπικού, σημείωσε ότι υπάρχει θέμα υποστελέχωσης σε ολόκληρο το Λιμενικό Σώμα. «Δεν έχουμε καταφέρει να πιάσουμε την οργανική δύναμη που απαιτείται. Παρόλα αυτά, προσπαθούμε να είμαστε εδώ καθημερινά έτοιμοι να ανταποκριθούμε στα καθήκοντά μας και στα αιτήματα των κατοίκων του νησιού μας. Η καλύτερη λειτουργία του Λιμεναρχείου, απαιτεί τον μεγαλύτερο αριθμό προσωπικού του Λιμεναρχείου».

Η δράση του Σώματος όμως, δεν περιορίζεται μόνο στον κατασταλτικό ρόλο του, αλλά μέσω συνεργασιών με τοπικούς φορείς υλοποιούνται δράσεις για την πρόληψη και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε τοπικό επίπεδο, σε θέματα προστασίας που αφορούν το θαλάσσιο περιβάλλον. «Πάντοτε μας ενδιαφέρει η πρόληψη και προς αυτή κινούμαστε», μας ανέφερε.

Το inkefalonia.gr εύχεται στον κ. Θανάση Σιούτη να επιτελέσει με σοβαρότητα και επιτυχία τα καθήκοντά του προς όφελος της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας.

Συγχαρητήρια και καλή αρχή!


Πηγή