Γαστούνη: Μαθητές ενός κατώτερου Θεού – 63 παιδιά από τον καταυλισμό «Πηγαδάκια»

  • Με λακκούβες σαν κρατήρες και λάσπες ο δρόμος προς τη γνώση

Το δικό τους Γολγοθά βιώνουν οι μαθητές και οι μαθήτριες από τον καταυλισμό »Πηγαδάκια» του Δήμου Πηνειού Γαστούνης καθώς ο δικός τους δρόμος προς τη γνώση είναι πλημμυρισμένος με νερά, έχει πολλές λακκούβες και είναι γεμάτος λάσπες..

Αν και το πρόβλημα είναι έντονο τους χειμερινούς μήνες με τις πολλές βροχοπτώσεις, οι 63 μαθητές του καταυλισμού επιμένουν με πείσμα να διασχίζουν τα 800 περίπου μέτρα χωματόδρομου με αποτέλεσμα άλλοτε να τον περνούν με δυσκολία, άλλοτε να γλιστρούν και να παραμένουν βρεγμένοι μέχρι το μεσημέρι που θα επιστρέψουν στο σπίτι τους και κάποιες φορές να είναι αδύνατο να τον διαβούν γιατί όταν βρέχει πολύ, ο συγκεκριμένος δρόμος κυριολεκτικά, μετατρέπεται σε λίμνη. Από τους μαθητές Ρομά οι 38 πηγαίνουν σε τάξεις του Δημοτικού, οι 21 είναι μαθητές Γυμνασίου και οι 4 είναι μαθητές του Λυκείου.

Η μικρή Κατερίνα θέλει να γίνει δασκάλα, η Μαιρούλα που της αρέσει να βοηθά και να φροντίζει τους άλλους ονειρεύεται να γίνει νοσοκόμα και ο μικρούλης Διονύσης επιθυμεί να γίνει εργολάβος για να φτιάξει αυτόν τον »κακό παλιόδρομο» με τη μεγάλη και δυνατή του μπουλντόζα, όπως μου εκμυστηρεύτηκε σιγανά στο αυτί και σας παρακαλώ πολύ να μην του μαρτυρήσετε ότι σας το είπα, γιατί αυτό μου ζήτησε να είναι το μυστικό μας………..

Αναρωτιέμαι, όταν κάποιος βλέπει αυτά τα αθώα πλασματάκια πώς είναι δυνατόν να μην τους δώσει λύση στο πρόβλημά τους, πώς είναι δυνατόν να τους στερήσει τα γράμματα και την επαγγελματική σταδιοδρομία..;

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Στην αναγκαιότητα βελτίωσης του χωματόδρομου έτσι ώστε να σταματήσει η »Οδύσσεια» των μαθητών αναφέρθηκε ο υπεύθυνος των Ρομά στην περιοχή κ. Ασημάκης Κοράκης. Τα παιδιά το χειμώνα περνούν μεγάλη ταλαιπωρία δήλωσε στην »Π», ιδιαίτερα αυτά που πηγαίνουν στο Δημοτικό, γιατί στην προσπάθειά τους να περάσουν το δρόμο βρέχονται και αρρωσταίνουν, επίσης υπάρχει κίνδυνος και για να τραυματιστούν. Οι προηγούμενες αρχές είχαν αδιαφορήσει, κανένας δε μας είχε δώσει οριστική λύση . Πρόσφατα από το δήμο με διαβεβαίωσαν ότι το πρόβλημα θα λυθεί. Όμως οι βροχές ξεκίνησαν, ο χειμώνας ήρθε και ότι είναι να γίνει, πρέπει να γίνει άμεσα..Τα παιδιά δε θέλουν να χάνουν μαθήματα, είναι και αυτά του Θεού, όπως όλα τα παιδιά του κόσμου….

Διαβάστε περισσότερα στην Κυριακάτικη εφ.«Πατρίς»


Πηγή