Δήμος Πύργου: Βελτίωση προσβασιμότητας σε 19 σχολικές μονάδες

Ένα σημαντικό έργο που αφορά εργασίες μέτρων προσπελασιμότητας και ασφάλειας σε 16 σχολικά κτίρια (σ.σ. και αφορά 19 σχολικές μονάδες συνολικά), της Α/βάθμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του Πύργου και των Δημοτικών ενοτήτων Ωλένης, Επιταλίου και Ιάρδανου, βρίσκεται πολύ κοντά στην υλοποίησή του.

Πρόκειται για το έργο με τίτλο: «Μέτρα προσπελασιμότητας και ασφάλειας σχολικών μονάδων Δήμου Πύργου», ενταγμένο στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II», με σκοπό την βελτίωση των σχολικών υποδομών, καθώς και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών τους, έτσι ώστε να διασφαλίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η ασφαλής προσπελασιμότητα μαθητών και συνοδών τους, από και προς τις σχολικές μονάδες.

Για το συγκεκριμένο έργο μίλησε στην ΠΑΤΡΙΣ ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος που τόνισε ότι «Η ασφαλής πρόσβαση μαθητών και εκπαιδευτικών στις σχολικές τους μονάδες είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες της δημοτικής Αρχής.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την ανάθεση του έργου της βελτίωσης της προσπελασιμότητας σε 19 σχολικές μονάδες στον μειοδότη ανάδοχο. Ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει 7 εργοληπτικές εταιρείες οι φάκελοι των οποίων αξιολογούνται από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες και την επιτροπή που έχει συγκροτηθεί. Θεωρώ πως πριν το τέλος της χρονιάς, θα είμαστε σε θέση να αναθέσουμε το συγκεκριμένο έργο. Η θέση του δήμαρχου Τάκη Αντωνακόπουλου και όλης της δημοτικής Αρχής είναι ότι θα πρέπει να βελτιωθεί η πρόσβαση όχι μόνο στις εν λόγω σχολικές μονάδες αλλά στο σύνολο όλων των σχολείων του δήμου μας, προκειμένου οι μαθητές να μπορούν να προσέρχονται και να αποχωρούν με τις πιο ασφαλείς συνθήκες.

Ο κ. Αργυρόπουλος συμπλήρωσε ότι «Το έργο προβλέπει την τοποθέτηση ειδικών πληροφοριακών πινακίδων έξω από τα σχολεία, την ορίζονται σήμανση με λωρίδες κυκλοφορίας διάβασης των πεζών, προστατευτικών κιγκλιδωμάτων έξω από το σχολείο, μπάρες διευκόλυνσης πρόσβασης καθώς και θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ κ.α. Ο προϋπολογισμός του έργου, που είχε προγραμματιστεί από την προηγούμενη δημοτική Αρχή, είναι της τάξης των 267.000 ευρώ. Όπως έχει δηλώσει και ο κ. Αντωνακόπουλος εμείς είμαστε στη θέση μας για να χτίζουμε και όχι να γκρεμίζουμε και για να προσθέτουμε σε αυτά που βρήκαμε».

Διαβάστε περισσότερα στην εφ.«Πατρίς»


Πηγή