Δήμος Πύργου: Οι Πανεπιστημιακές Σχολές της πόλης στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος

Συνάντηση του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου με την Προϊσταμένη του Τμήματος Μουσειολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Μακρυγένη – Ζαφειροπούλου Αναστασία.

Η πρόεδρος του τμήματος εξέφρασε την δυσαρέσκειά της, διότι μέχρι και σήμερα, η τοπική κοινωνία δεν έχει στηρίξει το Τμήμα όσο θα έπρεπε και περιμένει από την Νέα Δημοτική Αρχή να συνεργαστεί για την αναβάθμιση του Τμήματος.

Ο Δήμαρχος Πύργου από την πλευρά του τόνισε ότι πρέπει όλοι οι φορείς από κοινού να ισχυροποιήσουν το νέο τμήμα κι αυτό θα γίνει με την πρόσληψη νέων καθηγητών -αφού σήμερα οι μόνιμοι καθηγητές είναι μόνο δύο – και φυσικά με τη βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στο υπάρχων κτίριο, παρότι λειτουργεί για αρκετά χρονιά, κανένας δεν γνωρίζει πιο είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιρίου.

Αφού εντός των ημερών θα ολοκληρωθούν οι εγγραφές των νέων φοιτητών που για φέτος έχουν καθορισθεί στους 230 περίπου, θα υπάρξουν από πλευράς του Δήμου ενέργειες και δράσεις για τους νέους φοιτητές.

Άλλωστε την προσεχή Παρασκευή έχει προγραμματιστεί συνάντηση του Δημάρχου με την Πρόεδρο του Πανεπιστημίου Πάτρας, προκειμένου να διερευνηθούν και οι διαθέσεις του Πανεπιστημίου για τις σχολές του Πύργου.


Πηγή