ΔΑΣ ΟΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ: Όλοι στον αγώνα απέναντι στο “αναπτυξιακό” νομοσχέδιο

Πανελλαδική Απεργία την ΠΕΜΠΤΗ, 24 ΟΚΤΩΒΡΗ

Απέναντι στο "αναπτυξιακό" νομοσχέδιο που επιφέρει μεταξύ άλλων συντριπτικό χτύπημα στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και ειδικά στις κλαδικές, βάζει σε μόνιμη "πρέσα" τους μισθούς και θέτει υπό ασφυκτικό κρατικό έλεγχο τη λειτουργία των συνδικάτων, με ηλεκτρονικό φακέλωμα και χτύπημα των Γενικών Συνελεύσεων με την ηλεκτρονική ψηφοφορία, την ίδια ώρα δίνει τη δυνατότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο, "κατά την κρίση του" και χωρίς αυξημένη πλειοψηφία ή αιτιολόγηση, να εκχωρεί σε ιδιώτες τη συλλογή και μεταφορά στερεών αποβλήτων, τη καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών κτιρίων, τη συντήρηση πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού. Οι εργαζόμενοι στους δήμους έχουν ήδη στείλει το μήνυμα: Δεν θα περάσει.

Επιχειρούμε ο αγώνας μας να φτάσει σε κάθε σπίτι εργαζόμενου και λαϊκής οικογένειας με κινητοποιήσεις στα δημαρχεία, στις πλατείες, στους χώρους δουλειάς.

Να αποσυρθεί τώρα το πολυνομοσχέδιο.

Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα.

Καμιά ιδιωτικοποίηση! Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες.

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Κάτω τα ξερά σας από τα ΒΑΕ!.

Όμως επειδή η μάχη για να μην περάσει το νομοσχέδιο είναι μπροστά καλούμε όλους τους συναδέλφους να μπουν στον αγώνα. Δίνουμε τη μάχη της ενημέρωσης και της οργάνωσης του αγώνα των συναδέλφων.

Καλούμε το ΔΣ του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλληλων Κεφαλονιας και Ιθάκης να συγκαλέσει έκτακτη ΓΣ ( τους είχαμε καλέσει εγγραφως στις 3 Οκτωβρη 2019).

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση του Αναπτυξιακού νόμου και τη Μονιμοποιήση όλων των Εργαζομένων που εργάζονται στο Δήμο!

Όλοι και Όλες στην Πανελλαδική Απεργία του κλάδου των ΟΤΑ , την ΠΕΜΠΤΗ, 24 ΟΚΤΩΒΡΗ

Αργοστόλι

21/10/19


Πηγή