Διεγράφη από τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών ο Ηλείος πρώην ΓΓ. του Υπ. Υγείας Γιώργος Γιαννόπουλος

Δειγράφη από τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών ο Ηλείος πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας και πρώην Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιώργος Γιαννόπουλος για μη καταβολή ετήσιων συνδρομών στον Σύλλογο περίπου 4 ετών. Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο ίδιος μιλώντας στο thebest.gr τονίζοντας ότι έχει κάνει αίτηση για ρύθμιση των οφειλών του, προκειμένου να επανεγγραφεί στον Σύλλογο.

Ο ίδιος εξήγησε στο thebest.gr πως τα προηγούμενα χρόνια δεν εργαζόταν ως γιατρός και πως τώρα επανήθλε στην εργασία του ως γιατρός στο ΠΓΝΠ και γι αυτό δεν είχε καταβάλει τις εισφορές, το προηγούμενο διάστημα που είχε τις άλλες θέσεις και δεν ασκούσε το ιατρικό επάγγελμα. Ο ίδιος μάλιστα δηλώνει πως περιμένει από το ΔΣ απάντηση στο αίτημα για ρύθμιση των οφειλών του ώστε να επανεγγραφεί.

Η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου τόνισε στο thebest.gr πως προ μηνών έγινε η διαγραφή του κ. Γιαννόπουλου στο πλαίσιο εφαρμογής του νόμου της προηγούμενης κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας, όταν γ.γ. του ήταν ο κ. Γιαννόπουλος, σύμφωνα με τον οποίο, αν ένας γιατρός για τρία χρόνια δεν καταβάλει στον σύλλογο την ετήσια δήλωση για το αν και πού εξακολουθεί να εργάζεται μαζί με την ετήσια οικονομική συνδρομή του, διαγράφεται ή παραπέμπεται σε πειθαρχικό.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών έχει επιλέξει να εφαρμόζει το μέτρο της διαγραφής.

Όπως εξηγεί αυτό έγινε και για άλλους γιατρούς που είχαν αμελήσει αυτή την υποχρέωση και απλά ο Σύλλογος εφάρμοσε τον νόμο. Μάλιστα είχαν ενημερωθεί και ειδοποιηθεί οι γιατροί ότι επίκειται διαγραφή αν δεν καταβάλλουν τις δηλώσεις και τις συνδρομές και ότι το θέμα πηγαίνει στη συνεδρίαση του ΔΣ. Ως προς τη ρύθμιση οφειλών τονίζει ότι δεν προβλέπεται να γίνει μετά τη διαγραφή και πως αυτό που προβλέπει η διαδικασία είναι επανεγγραφή με την καταβολή του συνόλου των οφειλών.


Πηγή