Ενδιαφέρουσα και γόνιμη η Ημερίδα από τον Φορέα Διαχείρισης του Αίνου (εικόνες)

Με τη συμμετοχή σημαντικών εισηγητών

Επιμέλεια: Χριστίνα Αντωνίου

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα με θέμα «Προοπτικές Δικτύωσης του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου και δυνατότητες βιώσιμης ανάπτυξης των Προστατευόμενων Περιοχών της Κεφαλονιάς της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης» το πρωί του Σαββάτου 19 Οκτωβρίου στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ.Παναγής Καππάτος, τονίζοντας ότι τόσο οι προοπτικές δικτύωσης του Φορέα, όσο και οι δυνατότητες ορθολογικής διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών, είναι ζητήματα που αφορούν και επηρεάζουν καθοριστικά το μέλλον των νησιών μας. Από την πλευρά του επεσήμανε ότι βρίσκεται στη διάθεση του Φορέα και του Δ.Σ προκειμένου τα ζητήματα που προκύπτουν να αναδεικνύονται στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

DSC 0383

Αξίζει να σημειωθεί το έντονο ενδιαφέρον των προσκεκλημένων για το αντικείμενο της Ημερίδας, το οποίο οδήγησε σε παραγωγικό διάλογο κατά της διάρκεια της, εστιάζοντας με αυτό τον τρόπο στην αναγκαιότητα της εφαρμογής των προοπτικών και δυνατοτήτων των Προστατευόμενων Περιοχών του Νομού μας.

Στην Ημερίδα παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Σταύρος Τραυλός, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Υπαίθρου κ. Σωτήρης Κουρής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Νικόλαος Βαλλιανάτος και ο Αντιδήμαρχος Αργοστολίου κ. Γιώργος Τσιλιμιδός.

DSC 0383

DSC 0383

DSC 0383

Την έναρξη πραγματοποίησε ο Δρ. Γιώργος Δρακάτος υπογραμμίζοντας ότι κύριος στόχος της Ημερίδας δεν είναι η απαγόρευση των δραστηριοτήτων στις προστατευόμενες περιοχές, αλλά η εναρμόνιση όσων δραστηριοποιούνται στις περιοχές με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, ώστε να μη θιγεί ανεπανόρθωτα.

DSC 0383

Ως εκ τούτου τέθηκαν οι βάσεις για την ανάπτυξη διαλόγου και αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων στα θέματα της βιώσιμης ανάπτυξης των Προστετευόμενων περιοχών του Νομού μας.

Εισηγητές ήταν ο κ. Νικόλαος Ζούρος- Πρόεδρος του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων UNESCO, ο κ. Σεραφείμ Φελέκης-Πρόεδρος Δ.Σ Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Περιστερίου και Χ.Αράχθου, ο κ. Κυριάκος Σκορδάς-MSc Δασολόγος Περιβαλλοντολόγος, Μέλος Δ.Σ του Eurosite, ο κ. Ανδρέας Παπαλάμπρου-Πρόεδρος Ελληνικού Παραρτήματος της International Dark –Sky Association, ο κ. Αντώνης Μαζάρης –Αναπλ. Καθηγητής Τμήματος Βιολογίας Α.Π.Θ, ο κ. Νίκος Βαλλιάνος-από τον Σύλλογο για τις θαλάσσιες χελώνες της Κεφαλονιάς και μέλος του Δ.Σ του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου και ο κ. Γεράσιμος Γαλανός- π. Υπεύθυνος Σχολικών δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς.

DSC 0383

DSC 0383

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη από τον Φορέα Διαχείρησης Εθνικού Δρυμού Αίνου.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου

Τηλέφωνο: 26710 29258

Email: ainosnationalpark@gmail.com

Ιστοσελίδα: www.foreasainou.gr

DSC 0383

DSC 0383

DSC 0383

DSC 0383DSC 0383

DSC 0383


Πηγή