Επίδομα θέρμανσης: Αρχίζει η διάθεση πετρελαίου – Μέχρι τέλος του έτους η πληρωμή

Εξετάζεται η χαλάρωση των εισοδηματικών κριτηρίων

Αρχίζει από αύριο, Τρίτη 15 Οκτωβρίου, η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης και η μέση τιμή διάθεσής του υπολογίζεται ότι θα είναι στα 1,02 έως 1,05 ευρώ.

Παράλληλα με τη διάθεση του πετρελαίου, η κυβέρνηση σχεδιάζει νέο καθεστώς για το επίδομα θέρμανσης, με στόχο την αποπληρωμή στο σύνολό του ποσού πριν το τέλος του έτους.

Χαμηλότερες θα είναι οι τιμές για το πετρέλαιο θέρμανσης σε σχέση με το 2018 σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων, κ. Γιώργος Ασμάτογλου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων,η τιμή στην Αττική αναμένεται να ξεκινήσει από το 1,04 ευρώ (για μεγάλες ποσότητες), ενώ θα είναι μεγαλύτερη στις πιο απομακρυσμένες περιοχές.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο Open, εξήγησε ότι δεν πρόκειται να δοθεί κάποια προκαταβολή του επιδόματος, αλλά όλοι όσοι βάλουν πετρέλαιο τον Οκτώβριο, Νοέμβριο ή Δεκέμβριο θα λάβουν εντός του έτους το σύνολο του επιδόματος.

Επίσης, η κυβέρνηση εξετάζει τη χαλάρωση των εισοδηματικών κριτηρίων ώστε να λάβουν το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης περισσότερα νοικοκυριά.

workenter


Πηγή