Επιστολές Δημάρχου Αργοστολίου Θεόφιλου Μιχαλάτου προς τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για συνεργασία

Αγαπητοί Συνεργάτες,

Δημοσιοποιώ σήμερα επιστολές που έστειλα στους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι επιστολές αυτές απευθύνονται σε όλους και εκφράζουν την ισχυρή μου πεποίθηση για συνεργασία στα πλαίσια του Δήμου. Πιστεύω ότι ο Δήμαρχος κάθε φορά πρέπει να αποδεικνύει, να δηλώνει, να εκφράζει τη λογική για την εκπροσώπηση ολόκληρης της κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς περιορισμούς.

Όσο με αφορά αυτό θέλω να πράξω. Να είμαι Δήμαρχος όλων και με όλους. Εξυπακούεται ότι η πρωτοβουλία δεν αίρει την αυτοτέλεια της κάθε παράταξης που θα συνεχίσει να λειτουργεί και να εκφράζει τον τρόπο που αυτή κρίνει, σε ζητήματα που υπάρχουν διαφορετικές ιδέες και σκέψεις.

Παράλληλα δεν μειώνει καθόλου και δεν μπορεί να μειώσει την ανάγκη ελέγχου της μέχρι σήμερα, αλλά και στο μέλλον, δράσης και λειτουργίας όλων μας.

Βρίσκομαι σε αναμονή της θετικής ανταπόκρισης της πρόσκλησης μου.

theofilos ypografi

Προς τον επικεφαλής της παράταξης "Ισχυρή Κεφαλονιά" κ. Αλέξανδρο Παρίση

Αγαπητέ Αλέξανδρε,

Η διαδικασία των εκλογών έδωσε τη δυνατότητα στην κοινωνία να αξιολογήσει με τρόπο καθαρό τη διαδρομή του καθενός από εμάς.

Η ίδια η κοινωνία προσδιόρισε και χάραξε τον τρόπο διοίκησης αλλά και τη διαδρομή που επιθυμεί για το μέλλον. Επέλεξε περισσότερες φωνές, περισσότερες ιδέες και συνάμα απέρριψε όσα αυτή έκρινε ότι έπρεπε να αλλάξουν.

Δεν πρέπει όμως να παραμένουμε εγκλωβισμένοι σ΄αυτή την εκλογική και προεκλογική διαδικασία. Δεν πρέπει το χθες να μας παγιδεύει, να μας εγκλωβίζει, να μας αδρανοποιεί.
Πιστεύω ότι υπάρχει δυνατότητα και ανάγκη για τη συνεργασία ευρύτερων δυνάμεων, όλων των δυνάμεων που κατέγραψε η κοινωνία να μετέχουν στη Διοίκηση του Δήμου.

Υπάρχει κοινό σημείο δράσης με την αυτονόητη βέβαια προϋπόθεση της αυτοτέλειας κάθε διαφορετικής κίνησης αλλά και τον έλεγχο, έλεγχο που θα υποστούμε όλοι και οφείλουμε να υποστούμε για την μέχρι σήμερα δράση μας στην άσκηση των καθηκόντων μας.

Αγαπητέ Δήμαρχε,

βρίσκομαι σε αναμονή των δικών σου απόψεων και των δικών σας απόψεων.

theofilos ypografi

Προς τον επικεφαλής της Παράταξης "Για την Επόμενη Μέρα" κ. Μάκη Φόρτε
Αγαπητέ Μάκη,

Βρισκόμαστε σε ένα δύσκολο δρόμο ανασύνθεσης και ανασυγκρότησης ενός Δήμου και δεν θέλω να κρύψω ότι αυτός ο δρόμος είναι δύσκολος, κύρια λόγου της αδυναμίας του κράτους να διατυπώσει καθαρά ένα νομικό και νομοθετικό πλαίσιο ανασυγκρότησης αυτού του Δήμου. Υπάρχουν δυσκολίες που με μεγάλη προσπάθεια προσπαθούμε να ξεπεράσουμε.

Το διάστημα των 4 ½ μηνών (τρεις μήνες από τις εκλογές και 1 ½ μήνας από την ανάληψη των καθηκόντων) είναι διάστημα αρκετό για να αντιληφθούμε την αναγκαιότητα της συνεργασίας και της συναίνεσης.

Είναι προφανές ότι χρειαζόμαστε περισσότερες δυνάμεις, περισσότερους ανθρώπους, περισσότερες ιδέες αλλά και όλους όσους τώρα και στο μέλλον έχουν διάθεση προσφοράς, έργου, συμπαράστασης.

Προεκλογικά διατυπώθηκε ένας μεγάλος πλούτος προγραμματικών ιδεών που σου είναι γνωστός. Παράλληλα και οι άλλες παρατάξεις του δημοκρατικού τόξου εξέφρασαν τις δικές τους θετικές ιδέες, σκέψεις και απόψεις.

Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξει ένα ευρύ μέτωπο συνεννόησης και συνεργασίας και γι΄αυτό σας καλώ να συμμετέχετε.

theofilos ypografi

Προς τον επικεφαλής της παράταξης "Κεςφαλονιά Νησί για όλους" κ. Αλέξανδρο Παντελειό

Αγαπητέ Αλέξανδρε,

Πριν τις εκλογές και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είχα δηλώσει ότι δεν επιθυμώ και δεν θα είμαι δήμαρχος μιας παράταξης αλλά δήμαρχος μιας πόλης.

Θεωρώ ότι είναι λάθος ο αποκλεισμός ιδεών, ο μοναχικός βηματισμός, η μονομέρεια στη σκέψη, η αλαζονική άποψη ότι είμαστε μοναδικοί στον τρόπο σκέψης και στον τρόπο διοίκησης.

Οι σκέψεις μου αυτές όπως τις είχα εκφράσει ήταν αληθινές. Πιστεύω απόλυτα ότι μπορούμε να συνεννοηθούμε σε πράγματα που είναι απλά για τους κατοίκους και απλά για μένα.

Έχουμε και πρέπει να έχουμε κοινές σκέψεις για την προσβασιμότητα, κοινή λογική για μια νέα αρχιτεκτονική της πόλης και των χωριών, περισσότερες σκέψεις για τον πολιτισμό, τους νέους ανθρώπους, την οικονομία, τον τουρισμό.

Θεωρώ ότι πρέπει να συνεργαστούμε και να συνεννοηθούμε. Το οφείλουμε απέναντι στους εαυτούς μας, στους πολίτες, την πόλη, απέναντι στην ιστορία.
Συνεννόηση αυτό είναι το ζητούμενο.

Σας καλώ, αγαπητοί φίλοι, να προσδιορίσετε τη δική σας λογική και δυνατότητα, για συνεννόηση και συνεργασία, τόσο μέσα στο Δήμο όσο και έξω από αυτόν.

theofilos ypografi

Προς τον επικεφαλής της παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση" κ. Γιάννη Κουρούκλη
Αγαπητέ Γιάννη,

Γνωρίζω απόλυτα τις απόψεις σου και τις απόψεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στα ζητήματα της πόλης. Είναι προφανές ότι σε πολλά ζητήματα έχετε μια διαφορετική θεώρηση με την οποία κάποιος και εγώ προσωπικά θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε ή να διαφωνήσουμε ανάλογα με την οπτική που ο καθένας μας έχει κάθε φορά.

Πιστεύω όμως ότι υπάρχει μεγάλο πεδίο συνεννόησης και συμφωνίας. Η συνεργασία ευρύτερων δυνάμεων είναι αναγκαίος όρος για την πρόοδο της κοινωνίας και του τόπου. Με αυτή την έννοια θα ήθελα, και επειδή θέλω και επιβάλλεται να είμαι Δήμαρχος μιας πόλης και όχι μιας παράταξης, να μου προσδιορίσετε τον τύπο και το πεδίο μιας ευρύτερης συνεργασίας, ενός μεγάλου παραγωγικού μετώπου μέσα στο Δήμο που θα διευκολύνει τη λειτουργία του, θα μεγιστοποιήσει το αποτέλεσμα και θα επιταχύνει την παραγωγή θετικού έργου.

Ο πολιτισμός, το περιβάλλον, τα δημοκρατικά δικαιώματα, το πλαίσιο εργασίας των ίδιων των εργαζομένων, η παιδεία, η υγεία είναι ζητήματα που πρέπει να συμφωνήσουμε και να αποκτήσουμε κοινό βηματισμό.

Εν αναμονή των δικών σου απόψεων και των απόψεων της Λαϊκής Συσπείρωσης για τη διαμόρφωση ενός ευρύτερου στρώματος συνεργασίας μέσα στο Δήμο.

theofilos ypografi


Πηγή