Ερώτηση Τσιγκρή στον Υπουργό Μεταφορών για το πολιτικό αεροδρόμιο του Αράξου

tsigkrhs_profil.jpg

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή, με αφορμή τις ζημίες που προξένησε στις 28.08.2019 η πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις του πολιτικού αεροδρομίου του Αράξου.

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

“Στις 28.08.2019 ξέσπασε πυρκαγιά στο πολιτικό αεροδρόμιο του Αράξου η οποία προξένησε σοβαρές υλικές ζημιές στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου.

Συγκεκριμένα, καταστράφηκαν οι αεραγωγοί, οι ψευδοροφές, ο κλιματισμόςκαθώς και άλλες βασικές υποδομές του αεροδρομίου. Όπως είναι λογικό, η λειτουργία του αεροδρομίου ανεστάλη για ένα χρονικό διάστημα και το αεροδρόμιο επαναλειτούργησε στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Το αεροδρόμιο του Αράξου αποτελεί έναν σημαντικό πυρήνα ανάπτυξης και τουριστικής προσέλκυσης για ολόκληρη την περιοχή της Αχαΐας, φιλοξενεί στις δομές του πλήθος κόσμου σε ετήσια βάση και ταυτόχρονα δίνει ζωή σε πολλές τοπικές επιχειρήσεις, καταστήματα και ξενοδοχειακές μονάδες μέσω της εξυπηρέτησης των τουριστών και του επιβατικού κοινού.

Συνεπώς, είναι αυτονόητο ότι οι δομές του πρέπει να βρίσκονται σε άριστη κατάσταση και να είναι εξασφαλισμένη η ασφάλεια μέσα στο αεροδρόμιο τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους υπόλοιπους χρήστες των δομών του.

Όλοι οι συναρμόδιοι φορείς, οι υπηρεσίες και τα τεχνικά κλιμάκια οφείλουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με σκοπό να καταγραφούν και να υλοποιηθούν όλες οι απαραίτητες απαιτούμενες παρεμβάσεις για την οριστική επίλυση των προβλημάτων που προξένησε η πυρκαγιά”.

Συγκεκριμένα, ο Άγγελος Τσιγκρής ρωτά τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών: α) αν έχουν γίνει όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου όπου ξέσπασε η φωτιά και β) αν υπάρχει κάποια άλλη εκκρεμότητα ως προς το ζήτημα αυτό._

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ

image1.jpeg

image2.jpeg

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    29 Οκτωβρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία