Ηλεία: Εξιχνιάστηκαν 14 κλοπές σε χωριά του Πύργου – Δράστης ένας 24χρονος

astynomia.jpg

Είχε «ρημάξει» κατοικίες…

Σε μια ακόμα σημαντική επιτυχία προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου, η οποία έφθασε σε ακόμα μια εξιχνίαση υπόθεσης, αυτή τη φορά 14 κλοπών σε οικίες σε διάφορες περιοχές της Ηλείας με δράστη έναν νεαρό ημεδαπό, ο οποίος κατάφερε να «σηκώσει» σημαντικά αντικείμενα από τα σπίτια αυτά με τη βοήθεια πιθανότατα ενός ακόμα συνεργού.

Ειδικότερα, ύστερα από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, έγινε εξιχνίαση δεκατεσσάρων κλοπών που διαπράχθηκαν τη χρονική περίοδο Αυγούστου και Σεπτεμβρίου σε διάφορες περιοχές του δήμου Πύργου. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία περί διάπραξης διακεκριμένων κλοπών σε βάρος 24χρονου ημεδαπού, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Ο δράστης που διαμένει στο Κιάτο Κορίνθου και έχει καταγωγή από τον Πύργο Ηλείας, επισκεπτόταν αρκετά συχνά την περιοχή όπου και πραγματοποίησε εντός δύο μηνών τον προαναφερόμενο αριθμό κλοπών. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, πιθανολογείται πως ο 24χρονος δράστης είναι Ρομά, ενώ από την έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί προέκυψε ότι ο δράστης ενεργούσε από κοινού με ακόμη έναν συνεργό, πιθανότατα και αυτός Ρομά, ο οποίος αναζητείται. Από την Τρίτη 13 Αυγούστου μέχρι και την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, κατάφερα να διαπράξουν συνολικά δεκατέσσερις κλοπές.

Αναλυτικότερα, οι κλοπές διαπράχθηκαν σε οικίες στις περιοχές Τραγανό, Πράσινο, Άγιο Ιωάννη, Λασταίικα, Βυτινέικα και Άγιο Γεώργιο. Οι δράστες κατάφεραν και αφαίρεσαν από τις 14 αυτές περιπτώσεις κοσμήματα, φορητό υπολογιστή, δύο κυνηγετικά όπλα, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας τουλάχιστον 17.000 ευρώ, καθώς και το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα προξένησαν και φθορές συνολικής αξίας 5.000 ευρώ.

Για τους δράστες, οι ώρες που επέλεγαν να διαπράξουν την εγκληματική τους πράξη ήταν κυρίως τη στιγμή που απουσίαζαν οι ένοικοι από τις οικίες τους, διαρρηγνύοντας παράθυρα και πόρτες προκειμένου να μπορέσουν να βρεθούν στο εσωτερικό των σπιτιών. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 24χρονου αναμένεται να υποβληθεί άμεσα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, προκειμένου να ορισθεί ημερομηνία εξέτασης της υπόθεσης.


Πηγή