Η απάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην επιστολή του Δημάρχου Αργοστολίου για συνεργασία

Κύριε Δήμαρχε,

Σε απάντηση της επιστολής που μας αποστείλατε σχετικά με την συνεργασία των παρατάξεων στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αργοστολίου σας δηλώνουμε τα παρακάτω.

Η Λαϊκή Συσπείρωση υποστηρίζει με όλες της τις δυνάμεις, την οικοδόμηση της πιο πλατιάς και γνήσιας συμμαχίας που μπορεί να υπάρξει, της συμμαχίας όλων των εργαζόμενων, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων, των φτωχών αγροτών, της νεολαίας, των γυναικών, γενικότερα όλων των λαϊκών στρωμάτων στην πάλη για τα συμφέροντα και τις ανάγκες τους.

Γι αυτό το λόγο φιλοδοξούμε να αποτελέσουμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αργοστολίου, την μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση, το αντίπαλο δέος απέναντι στην κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των εκάστοτε κυβερνήσεων, που υλοποιούν οι πολιτικές δυνάμεις που τις υποστηρίζουν και τις συγκροτούν, τόσο σε κεντρικό κυβερνητικό επίπεδο, όσο και στην τοπική διοίκηση.

Η παράταξη σας ως μείζονα αντιπολίτευση στον πρώην ενιαίο Δήμο Κεφαλονιάς, (καθώς και οι λοιπές πολιτικές δυνάμεις και παρατάξεις μέσα στο δημοτικό συμβούλιο), όλα αυτά τα χρόνια ψήφισε και υιοθέτησε με συνέπεια όλες τις αποφάσεις που αφορούσαν αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές, στον αντίποδα των λαϊκών συμφερόντων (αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς και τεχνικά προγράμματα μακριά από τις λαϊκές ανάγκες, επιχειρηματοποίηση υπηρεσιών, ιδιωτικοποιήσεις, κλπ.).

Τότε αλλά και σήμερα ως Δημοτική Αρχή έχετε κάνει καθαρό ότι στα ζητήματα της ανάπτυξης, του περιβάλλοντος, των εργασιακών σχέσεων, της ανταποδοτικότητας, των αρμοδιοτήτων, της χρηματοδότησης των προτεραιοτήτων στα τεχνικά προγράμματα, στα ζητήματα της παιδείας της υγείας, του πολιτισμού- αθλητισμού κ.α., υπάρχει συναίνεση και κοινή στρατηγική με τις άλλες παρατάξεις του ευρωπαϊκού τόξου πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης. Αυτή υπηρετεί την γενική κατεύθυνση της στήριξης της ανταγωνιστικότητας μέσω της εξοικονόμησης των πόρων και από την τοπική διοίκηση, που γίνεται τελικά ιμάντας εφαρμογής αυτής της πολιτικής στο πιο κοντινό για το λαό επίπεδο.

Οι όποιες διαφορές σας εξυπηρετούν διαφορετικά επιχειρηματικά συμφέροντα και μόνο. Πολύ πρόσφατο άλλωστε παράδειγμα εκτός των άλλων αποτελεί και η κοινή σας πλεύση, στο θέμα της καταδίκης της "Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας" της Ελλάδας με τις ΗΠΑ στο πρόσφατο Δημοτικό συμβούλιο. Επιλέξατε ως σύγχρονοι Πόντιοι Πιλάτοι να «νίψετε τας χείρας σας» ενισχύοντας με την στάση σας αυτή, την μετατροπή της μισής Ελλάδας σε ορμητήριο πολεμικών επιχειρήσεων στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο και την εμπλοκή της χώρας μας σε πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς και αντίποινα, καθώς και στην όξυνση του προσφυγικού προβλήματος.

Κρύβετε επίσης εσείς και οι άλλες παρατάξεις, ότι τα κόμματα που σας στηρίζουν είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση, ψήφισαν μνημόνια, τσάκισαν μισθούς, συντάξεις, αφήνουν την Κεφαλονιά να βουλιάξει κάτω από τις λάσπες, χωρίς υποδομές και μέτρα προστασίας της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων κ.α.

Με βάση τα παραπάνω και αντικειμενικά, θεωρούμε ότι δύο γραμμές συγκρούονται και εδώ τοπικά, αυτή του κεφαλαίου και αυτή των λαϊκών αναγκών που εμείς στηρίζουμε αποκλειστικά.

Κατά συνέπεια θεωρούμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία της Λαϊκής Συσπείρωσης με την παράταξη σας, εκτός βέβαια από όλα εκείνα τα επί μέρους μέτρα και αποφάσεις , που θα στηρίζουν λαϊκά συμφέροντα και ανάγκες και που θα τα υιοθετείτε, είτε κάτω από την πίεση του λαϊκού κινήματος είτε λόγω αντικειμενικής όξυνσής τους που θα απαιτούν λύσεις .

Αργοστόλι , 25-10-2019

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αργοστολίου


Πηγή