Η σεπτή εικόνα της Παναγιάς Γλυκοφιλούσας, στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Πύργου ( Πιστό αντίγραφο Ι.Μ. Φιλοθέου […]

unnamed-1.jpg

Είπε ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, προς την Παναγία: «Γύναι, ιδού ο υιός σου». Και προς τον Ιωάννη: «ιδού η μήτηρ σου» Από τότε αδελφοί μου, η Υπεραγία Θεοτόκος έγινε Μάνα όλων των Χριστιανών. Η καταφυγή και σκέπη μας, η γλυκιά προστάτης και βοηθός μας, η πολύτιμη μεσίτρια των ψυχών μας. Χιλιάδες οι Ιεροί ναοί, τα εικονοστάσια και οι θαυματουργές εικόνες που έχουν αγιογραφηθεί προς τιμήν Της. Ανάμεσα στις δημοφιλέστερες απο αυτές είναι η σεπτή εικόνα της Παναγιάς Γλυκοφιλούσας, που βρίσκεται στην Ιερά Μονή Φιλοθέου Αγίου Όρους. Πλήθος κόσμου σπεύδει καθημερινά για να Την προσκυνήσει και να πάρει την ευλογία Της.

Συγκινημένοι απ την ιστορία και τα θαύματα Τής, ένα σύνολο ευλαβών Χριστιανών της πόλης του Πύργου, ζήτησε την άδεια και την ευλογία του ηγούμενου της Ιεράς Μονής Φιλοθέου γέροντα Νικόδημου, αλλά και του Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού και δημιούργησαν ένα πιστό αντίγραφο της σεπτής εικόνας, για να ενθρονιστεί μόνιμα στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Πύργου.

Είναι μεγάλη τιμή για την πόλη του Πύργου, της Ηλείας και της Νοτίου Ελλάδος και είναι ιερά υποχρέωση όλων μας να υποδεχθούμε την Αγία εικόνα της Παναγιάς μας, με ευλάβεια και κατάνυξη. Σας παραθέτουμε το πρόγραμμα των εορταστικών θρησκευτικών εκδηλώσεων:

Σάββατο 2 Νοεμβρίου ώρα 18:00, υποδοχή της σεπτής εικόνος υπο του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ Γερμανού και εν συνεχεία ο Μέγας αρχιερατικός εσπερινός μετ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Κυριακή 3 Νοεμβρίου, ώρα 7:00 π.μ έως 10:00 π.μ όρθρος και Θεία Λειτουργία υπό του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ Γερμανού. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 18:00 θα ψαλεί ιερά παράκλησις εις την Υπεραγία Θεοτόκο, υπερ υγείας και σωτηρίας των ευσεβών χριστιανών.

Η επίσημη ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας και του πρεσβύτερου Ιερού Ναού Αγίας Κυριακής, Βασίλειου Λαγκαδινού.


Πηγή