Κέρκυρα Δικαιοσύνη. Αλήθειες και ψέματα. Τι ακριβώς συμβαίνει.

Κοινωνία Κέρκυρα Δικαιοσύνη. Αλήθειες και ψέματα. Τι ακριβώς συμβαίνει.

Η υπόθεση της Δικαιοσύνης στην Κέρκυρα οι «πληροφορίες» και τα δημοσιεύματα, (περιέργως λίγες ημέρες πριν την συζήτηση στο συμβούλιο του Ανώτατου δικαστηρίου) και τα οποία παρουσιάζουν την μισή αλήθεια για όσα συμβαίνουν στο χώρο της Δικαιοσύνης στην Κέρκυρα έχουν δημιουργήσει έντονο προβληματισμό όχι μόνο στο νομικό κόσμο του νησιού αλλά γενικότερα στην κοινωνία της Κέρκυρας.

Να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Όλα ξεκίνησαν προεκλογικά όταν δόθηκε εντολή από την Εισαγγελέα Εφετών Β. Χριστούλη στην Μ. Τατάκη Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών , λίγους μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Μαΐου, να γίνει έλεγχος για εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις του πρώην Δημάρχου και υποψηφίου στις τελευταίες εκλογές Γιάννη Τρεπεκλή.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, πολιτικοί αντίπαλοι του υποψήφιου τότε για τον Κεντρικό Δήμο Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή, διέρρεαν ότι «ο Τρεπεκλής δε θα φθάσει στις εκλογές γιατί έχει δοσοληψίες με την δικαιοσύνη και εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις σε βάρος του» με προφανές αποτέλεσμα να πληγεί εκλογικά.

Ο Γιάννη Τρεπεκλής κατέθεσε τότε καταγγελία – αναφορά στον Άρειο Πάγο κατά της Εισαγγελέως Εφετών για χρήση και κατάχρηση της ιδιότητας της.

Να σημειώσουμε ότι η εντολή για έρευνα που δόθηκε από την Εισαγγελέα Εφετών ,την προεκλογική περίοδο, ήταν αν υπήρχαν ποινικές δικογραφίες κατά του Γιάννη Τρεπεκλή.

Τελικά ήταν μόνο μια, η γνωστή υπόθεση του Τεμπλονίου και η οποία αφορούσε όχι μόνο τον Τρεπεκλή, αλλά 15 ακόμα άτομα, πρώην αυτοδιοικητικούς παράγοντες και εργολάβους.

Πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας που αναφέρεται στην απαλλαγή της Εισαγγελέως Εφετών από τον Άρειο Πάγο για την αναφορά – καταγγελία Τρεπεκλή, δεν αναφέρει ότι στο «μικροσκόπιο» του Αρείου Πάγου δεν υπήρχε μόνο η καταγγελία Τρεπεκλή, αλλά επίσης μια υπόθεση που αφορούσε δωρεάν εισιτήρια από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ και επίσης μια καταγγελία για έρευνα που πραγματοποιήθηκε παραμονή του Αγίου Πνεύματος στους υπολογιστές της Εισαγγελίας Πρωτοδικών την ώρα που υπηρεσία ήταν κλειστή και χωρίς την παρουσία της Εισαγγελέως Πρωτοδικών.

Όσον αφορά το δημοσίευμα της «Ενημέρωσης» που αναφέρει ότι:

«Αξίζει να σημειωθεί η ενδιαφέρουσα διαπίστωση για τα δικαιολογημένο ενδιαφέρον Χριστούλη εφόσον ο Γ. Τρεπεκής είχε απαλλαγεί προηγουμένως της κατηγορίας της ρύπανσης περιβάλλοντος ενώ άλλα καταγγελλόμενα αδικήματα με φερόμενο δράστη τον ίδιο είχαν παραγραφεί λόγω ενδεχόμενου εσφαλμένου χειρισμού εκ μέρους της χειριζόμενης της δικογραφίας εισαγγελέως Πρωτοδικών, οδήγησαν την αναφερόμενη ν αναζητήσει υπηρεσιακά από την Εισαγγελία Πρωτοδικών αν υπάρχουν ποινικές δικογραφίες σε βάρος του Ιωάννη Τρεπεκλή».

Ουδέν ψευδέστερον τούτου.

Γιατί; Η υπόθεση αυτή αφορούσε το Νεκροταφείο Αυλιωτών (!) και κατηγορούμενος δεν ήταν μόνο η Γιάννης Τρεπεκλής αλλά ακόμα τρία άτομα (!) και όλοι οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν!

Μάλιστα για την ίδια υπόθεση η Αντεισαγγελέας πλημμελειοδικών (μια ακόμα ανακρίβεια, η κ Τατάκη δεν χειρίστηκε την συγκεκριμένη ποινική υπόθεση) έκρινε ότι δεν έπρεπε να αποδοθούν κατηγορίες για τρία ακόμα αδικήματα, παρά μόνο για την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και για το οποίο αδίκημα όλοι οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν.

Το ερώτημα που ανακύπτει είναι, γιατί άραγε στοχοποιείται η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Μαρία Τατάκη και μάλιστα την συγκεκριμένη χρονική περίοδο;

Που αποσκοπούν άραγε όσοι στοχοποιούν την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών,η οποία χαίρει της γενικής εκτίμησης όχι μόνο του νομικού κόσμου, αλλά ολόκληρης της Κερκυραϊκής Κοινωνίας για τους εν γένει χειρισμούς της και την στάση της και μάλιστα σε δύσκολες υποθέσεις και σε δύσκολες για το νησί μας περιόδους;

Ο Άρειος Πάγος έχει πλέον τον λόγο.


Πηγή