Κέρκυρα: Η εκδήλωση βράβευσης των εθελοντών του 2ου Ημιμαραθωνίου Κέρκυρας.

Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας Κέρκυρα: Η εκδήλωση βράβευσης των εθελοντών του 2ου Ημιμαραθωνίου Κέρκυρας.

Σε μία πολύ όμορφη εκδήλωση στο Φαληράκι πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η εκδήλωση βράβευσις εθελοντών του 2ου Ημιμαραθωνίου Κέρκυρας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Τεχνικός Σύμβουλος του Μαραθωνίου Ευάγγελος Παπαποστόλου, ο οποίος συνεχάρη τους 1500 αθλητές που συμμετείχαν στο μαραθώνιο εκ των οποίων οι 1000 ήταν μαθητές.

Ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ Νίκος Κορακιανίτης από την πλευρά του υποστήριξε ότι παρά τις δυσκολίες, αποφάσισαν από κοινού με το ΣΕΓΑΣ τη διοργάνωση του δεύτερου Ημιμαραθωνίου Κέρκυρας. Μάλιστα πρόσθεσε ότι πλέον ο πήχης έχει ανεβεί ψηλά και θα πρέπει αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί είτε από την επόμενη διοίκηση του ΔΟΠΑΠ είτε από τον Δήμο.

Μάλιστα κλείνοντας τόνισε ότι πέτυχαν τον στόχο που φέτος ήταν τριπλός. «Της κοινωνικής συμμετοχής, του αθλητικού πνεύματος και κυρίως τηςμοναδικότητας υλοποίησης τέτοιων οργανώσεων με πράσινο χαρακτήρα που έχουν ως στόχο τον σεβασμό στο περιβάλλον και την σωστή διαχείριση των απορριμμάτων. Γι αυτό τον λόγο αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους (πράσινους) εθελοντές», κατέληξε ο κ. Κορακιανίτης.

Από την πλευρά του ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα εθελοντισμού του Δήμου Σπύρος Νεράτζης τόνισε τα εξής: « Για πρώτη φορά δώσαμε «πράσινο» χρώμα σε ένα αθλητικό γεγονός.

1300 αθλητές, 200 εθελοντές και σίγουρα πάνω από 500 συνοδούς και περαστικούς, δροσίστηκαν με τα νερά, τα ισοτονικά, τα αναψυκτικά και απόλαυσαν τις μπάρες δημητριακών και τις μπανάνες.

Όλα τα υπολείμματα των παραπάνω ποτών και εδεσμάτων (μαζί με τα υλικά των συσκευασιών τους) διαχωρίστηκαν σε 7 ρεύματα (πλαστικό, χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικά καπάκια, οργανικά (υπολείμματα μπανάνας και βιοδιασπώμενα ποτήρια), υπόλειμμα υγρών και σύμμεικτα απορρίμματα. Το αποτέλεσμα: Σε μία αθλητική εκδήλωση με πάνω από 3000 εμπλεκομένων πολιτών, με μία σωστή διαχείριση με διαλογή στην πηγή, τα απορρίμματα που οδηγούνται στον Δήμο προς διαχείριση είναι μια μόλις μικρή μαύρη σακούλα απορριμμάτων και όλα τα υπόλοιπα προϊόντα οδηγούνται εκτός Κέρκυρας προς αξιοποίηση».

Ο Πρόεδρος της τοπικής Επιτροπής ΣΕΓΑΣ Γιάννης Λέσσης έκανε αναφορά στη συμμετοχή ατόμου με ειδικές ανάγκες τονίζοντας τη σημασία του συμβολισμού που είχε για τον αγώνα.


Πηγή