Κέρκυρα: Καταιγιστικές εξελίξεις στο Αχίλλειο με αλλαγές των Προϊσταμένων – Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι.

Κοινωνία Κέρκυρα: Καταιγιστικές εξελίξεις στο Αχίλλειο με αλλαγές των Προϊσταμένων – Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Αχίλλειο μετά τις εικόνες του Corfutvnews που δείχνουν την τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει το κτίριο.

Μπροστά σε αυτή την εξέλιξη η ΕΤΑΔ προχώρησε στην αλλαγή των προϊστάμενων στο ιστορικό μουσείο. Σύμφωνα με απόφαση, την οποία υπογράφει ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ, Γιώργος Τερζάκης, από σήμερα 17 Οκτωβρίου απαλλάσσεται από τα καθήκοντά του ο Ιωάννης Προβατάς, ο οποίος βρισκόταν στη θέση του προϊσταμένου του Αχιλλείου, όπως και η Μαρία Κρητικού, η οποία είχε καθήκοντα προϊσταμένης της οικονομικής διαχείρισης.

Στην απόφαση αναφέρεται ότι προσωρινά καθήκοντα για τη θέση του προϊσταμένου αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Γεωργακούνιας, ενώ τη θέση της προϊσταμένης οικονομικής διαχείρισης αναλαμβάνει προσωρινά ο Μάριος Τσατσάκης. Μάλιστα χαρακτηριστικό είναι ότι στην επίσημη σελίδα της ΕΤΑΔ έχει δημοσιευθεί προκήρυξη για κάλυψη των δύο παραπάνω θέσεων -και μιας τρίτης, αυτής του βοηθού προϊσταμένου και οικονομικού διαχειριστή, η οποία ωστόσο, δεν προβλέπεται στο υπάρχον οργανόγραμμα του Αχιλλείου.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, οι ενδιαφερόμενοι για τη θέση του προϊσταμένου, αλλά κι εκείνης του προϊστάμενου οικονομικής διαχείρισης στο Αχίλλειο, πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στη διοίκηση της ΕΤΑΔ μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Στάση εργασίας των εργαζομένων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στο Αχίλλειο, Γιώργο Σαγιά, οι εργαζόμενοι στο μουσείο εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις. Αύριο, Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, το Σωματείο Εργαζομένων στο Αχίλλειο έχει προγραμματίσει 3ωρη στάση εργασίας, από τις 12:00 μέχρι τις 15:00. Θα πραγματοποιηθεί μάλιστα, και Γενική Συνέλευση και δεν αποκλείεται να ληφθεί απόφαση για 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση.


Πηγή