Κέρκυρα – Ντροπή: «Εξιλαστήρια θύματα οι προϊστάμενοι του Αχίλλειου. Νίπτει τας χείρας της η ΕΤΑΔ», γράφει ο Δ […]

Κοινωνία Κέρκυρα – Ντροπή: «Εξιλαστήρια θύματα οι προϊστάμενοι του Αχίλλειου. Νίπτει τας χείρας της η ΕΤΑΔ», γράφει ο Διονύσης Μάμαλος.

Αντί να αναλάβει τις ευθύνες της η διοίκηση της ΕΤΑΔ και ο Διευθύνων Σύμβουλος Γ. Τερζάκης για το κατάντημα του Αχιλλείου της Κέρκυρας, έπαυσαν από την θέση του προϊσταμένου τον Ι. Προβατά και την προϊσταμένη της οικονομικής διαχείρισης Μ.Κρητικού.

Μια παλιά ινδιάνικη παροιμία λέει ότι «όταν τσακώνονται τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια», εν προκειμένω η ΕΤΑΔ έναντι της πολιτισμικής παράδοσης του τόπου μας και του ιστορικού αποθέματος της Κέρκυρας, μέρος του οποίου είναι το Αχίλλειο, το οποίο άφησε στο έλεος του θεού, εντελώς στη μοίρα του και μοιραία στην απαξίωση. Και την πλήρωσαν τα «βατράχια» εν προκειμένω οι προϊστάμενοι του Αχίλλειου στη Κέρκυρα, λες και αυτοί αποφασίζουν για το πώς θα διαχειριστούν τα παχυλά ετήσια έσοδα του Μουσείου.

Μια λέξη υπάρχει μόνο για να χαρακτηρίσει αυτή την απόφαση. Ντροπή.

Αντί να παραιτηθεί σύσσωμο του το Δ.Σ της ΕΤΑΔ που εγκατέλειψε στη μοίρα του ένα εμβληματικό μουσείο με τεράστια επισκεψιμότητα και έσοδα ετησίως που αγγίζουν τα 3 εκατομμύρια ευρώ, αντί να απολογηθεί για την εγκληματική ολιγωρία να γίνουν οι απαραίτητες συντηρήσεις σε ένα από τα πιο γνωστά βασιλικά ανάκτορα της Ευρώπης, αντί να ζητήσουν μια συγνώμη από την Κέρκυρα για την προσβλητική συμπεριφορά έναντι ενός εμβλήματος της τοπικής ιστορίας, αποφασίζουν να «ξηλώσουν» από τις θέσεις προϊσταμένων απλούς εργαζόμενους.

Όπως και να προσεγγίσεις την υπόθεση της εγκατάλειψης του Αχίλλειου, που είχε ως αποτέλεσμα να δυσφημίζεται η χώρα μας διεθνώς με την εικόνα που παρουσίαζε, οι ευθύνες όλων διαχρονικά των Διοικητικών Συμβουλίων της ΕΤΑΔ είναι τεράστιες και αποκλειστικές και δεν νοείται να επιχειρούν τώρα να τις φορτώσουν στις πλάτες απλών εργαζομένων. Το ερώτημα που ανακύπτει είναι, τελικά το κράτος δεν ελέγχει την ΕΤΑΔ; Από πού ελέγχεται η ΕΤΑΔ;

Ή κάνει ότι θέλει χωρίς να δίνει σε κανέναν λογαριασμό;


Πηγή