Κέρκυρα – Τεμπλόνι: «Από εδώ κάνεις Δημαρχία κ. Υδραίου και όχι από την πλατεία», τονίζουν οι κάτοικοι. (Βίντε […]

Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας Κέρκυρα – Τεμπλόνι: «Από εδώ κάνεις Δημαρχία κ. Υδραίου και όχι από την πλατεία», τονίζουν οι κάτοικοι. (Βίντεο – Φωτ.)

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στο Τεμπλόνι και δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις εάν η κατάσταση δεν βελτιωθεί στον ΧΥΤΑ.

Δέματα παντού (αρκετά σχισμένα), στρώματα, ογκώδη αντικείμενα, σκουπίδια, πεταμένοι κάδοι και στραγγίδια είναι μερικά από τα καθημερινά που βλέπουν και ζουν δίπλα από τα σπίτια τους.

Όπως λένε χαρακτηριστικά: «όλο αυτό τον καιρό βάλαμε πλάτη αλλά πλέον η κατάσταση δεν πάει άλλο».

Ο πρόεδρος του Τοπικού συμβουλίου του Δήμου Κερκυραίων Αλέκος Αλαμάνος τονίζει ότι: «οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι για κινητοποιήσεις καθώς από όσα έχουν υποσχεθεί δεν έχουν κάνει τίποτε. Η διαδικασία της ανάπλασης δεν προχωράει, τα στραγγίδια είναι στους δρόμους και όχι στο βιολογικό όπως ισχυρίζεται ο πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑ ενώ αυτή την στιγμή προετοιμάζουν και άλλο οικόπεδο για να υποδεχτεί δέματα προς την πλευρά της λίμνης».

Οι κάτοικοι ζητούν να έρθει η δήμαρχος γιατί υποστηρίζουν ότι η ”δημαρχία έπρεπε να ξεκινήσει από το Τεμπλόνι και όχι να εξαντλείτε το ενδιαφέρον στον καλλωπισμό του κέντρου της πόλης”.


Πηγή