Κέρκυρα: Χωρίς φύλακα και κυλικείο το 1ο και το 2ο ΓΕ.Λ.

Κοινωνία Κέρκυρα: Χωρίς φύλακα και κυλικείο το 1ο και το 2ο ΓΕ.Λ.

Το σχολικό συγκρότημα 1ου & 2ου ΓΕ.Λ. με 690 μαθητές και 60 καθηγητές λειτουργεί από την αρχή της χρονιάς χωρίς φύλακα και χωρίς κυλικείο, με αποτέλεσμα τεράστια προβλήματα στην καθημερινότητά του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Διευθυντή του 2ου Γενικού Λυκείου: «Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει φύλακας, παρά τις διαβεβαιώσεις από μέρους της δημοτικής αρχής ότι είναι «θέμα ημερών». Οι διαβεβαιώσεις αυτές δίνονταν τακτικά στις διευθύνσεις των σχολείων από τις αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα 9 Οκτωβρίου και αποδείχτηκε ότι ήταν χωρίς αντίκρισμα.

Το κυλικείο – για το οποίο η σχετική προκήρυξη έγινε μόλις στις 18 Σεπτέμβρη- θα λειτουργήσει περί τα μέσα Νοεμβρίου, στην καλύτερη περίπτωση. Από τις αρχές Σεπτεμβρίου οι διευθύνσεις των δύο σχολείων προσπαθούν να βρεθεί προσωρινή λύση, η οποία όμως δεν βρέθηκε, καθώς οι αρμόδιοι του Δήμου Κερκυραίων επιμένουν να τηρηθεί το γράμμα του νόμου και δεν λαβαίνουν υπόψιν τους την απελπιστική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Οι προσπάθειες και παρεμβάσεις που έγιναν από τους Συλλόγους Γονέων των δύο σχολείων και την ΕΛΜΕ Κέρκυρας επίσης δεν είχαν αποτέλεσμα.

Επισημαίνουμε ότι η τοποθέτηση φύλακα και η λειτουργία του κυλικείου είναι αρμοδιότητα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ του Δήμου Κερκυραίων».


Πηγή