Κατηγορηματική άρνηση της Levante Ferries, στην φαντασιόπληκτη και υστερόβουλη ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ: «Απάντηση […]


«Απάντηση – Αποδόμηση περίεργης ανακοίνωσης της ΠΕΝΕΝ»

Με αγανάκτηση, αλλά πλέον χωρίς καμία έκπληξη, διαβάσαμε μια ακόμα περίεργη αίολη και αβάσιμη, από αυτές που έχουμε πλέον συνηθίσει να διαβάζουμε, ανακοίνωση της ΠΕNΕΝ, αναφορικά με την Εταιρεία μας και μια «φερόμενη συνομωσία» με όλες τις εμπλεκόμενες Λιμενικές αρχές για θέματα οικονομικού ενδιαφέροντος των πληρωμάτων των πλοίων μας.

Η εν λόγω ανακοίνωση για κάποιο λόγο που αδυνατούμε να κατανοήσουμε, αγνοεί εσκεμμένα θεμελιώδεις εργασιακές συμφωνίες και κανόνες αφού αποπειράται ως δια μαγείας να «εξαφανίσει» όλες τις καταβολές που η εταιρεία μας έχει πραγματοποιήσει, έχοντας καλύψει νομίμως και πλήρως όλες τις πρόσθετες αναδρομικές αποδοχές των πληρωμάτων μας, λόγω αύξησης 2% στο μηνιαίο μισθό ενέργειας και στα επιδόματα σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ.1 και 2 της αριθ. 2242.5-1.6/88047/2018/28-11-2018ΥΑ (ΦΕΚ Β 5592/2018) «Κύρωση ΣΣΕ Πληρωμάτων Πορθμείων Εσωτερικού έτους 2018».

Η κοινωνία μας έχει βαρεθεί πια. Δεν δίνει πλέον καμία σημασία στις ψευδεπίγραφες ανακοινώσεις γνωστών αγνώστων, που διψούν για δημοσιότητα για να στηρίξουν τις πολιτικές φιλοδοξίες τους, σπιλώνοντας το κύρος και τη φήμη εταιρειών και εργαζομένων.

Με αυτή την εν λόγω ανακοίνωση η ΠΕΝΕΝ μας λέει λίγο ή πολύ ότι ούτε η Εταιρεία μας έχει πράξει σωστά στην καταβολή των αναδρομικών με βάση την υπογραφείσα ΣΣΕ 2018 (ΦΕΚ 5592Β/2018), ούτε οι Αρμόδιες Λιμενικές Αρχές που έχουν διενεργήσει τους σχετικούς επανειλημμένους και επισταμένους ελέγχους όλο αυτό το διάστημα (3 Λιμεναρχεία), ούτε και η αρμόδια Διεύθυνση Ναυτικής Εργασίας και γενικότερα το Υπουργείο Ναυτιλίας του οποίου έχετε την τιμή να προΐσταστε, δεν κάνουν ούτε ξέρουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους για το οποίο είναι επιφορτισμένοι να φέρουν με επιτυχία σε πέρας.

Παρά όλα τα αναφερόμενα παραπάνω φτάσαμε τελικά να προκύπτει μέσω της εν λόγω επιστολής, ότι μόνο το προεδρείο της ΠΕΝΕΝ, γνωρίζει να εφαρμόζει την Νομοθεσία και να «ξεσκεπάζει όπως είναι ένα υποτιθέμενο σκάνδαλο» λειτουργώντας πέρα πάσης αντικειμενικής προσέγγισης και φυσικά καταστρατηγώντας οποιασδήποτε διασταλτικής ή μη ερμηνείας της ισχύουσας Νομοθεσίας. Δεν νομίζουμε ότι πρέπει να επισημάνουμε ή να επαναλάβουμε ότι όλοι οι παραπάνω αναφερόμενοι Αρμόδιοι φορείς ποτέ δεν ανέφεραν (και πως ειλικρινά θα μπορούσαν να διαπιστώσουν κάτι τέτοιο) οποιαδήποτε καταστρατήγηση της νομοθεσίας, από πλευράς της Εταιρείας μας, κάτι που δυστυχώς μόνον η ΠΕΝΕΝ…… ξαφνικά το διαπίστωσε !

Αξιότιμοι κύριοι, καμία παραβίαση δεν διαπιστώθηκε από τους Αρμόδιους Ελεγκτικούς Μηχανισμούς γιατί καμία παραβίαση δεν έχει γίνει από την εταιρεία μας για οποιαδήποτε ΣΣΕ, απέναντι στο ανθρώπινο δυναμικό των πλοίων μας (ναυτικούς) για τους οποίους είμαστε υπερήφανοι τόσο για τον επαγγελματισμό τους, όσο και για την εν γένει συμπεριφορά τους τόσο απέναντι στην εταιρεία μας όσο και απέναντι στους αγαπητούς επιβάτες μας, για τις παρεχόμενες σε αυτούς υπηρεσίες.

Αν πράγματι πιστεύει η ΠΕΝΕΝ ή ο οποιοσδήποτε ότι η εταιρεία παρανομεί και οι αρχές την καλύπτουν, την προκαλούμε να προσφύγει στα δικαστήρια και αν δικαιωθεί, οι θιγόμενοι θα πάρουν αυτά που δήθεν δεν τους έχουν καταβληθεί και μάλιστα εντόκως! Στη σύγχρονη κοινωνία μας αυτός είναι αγώνας με ουσία και αποτέλεσμα για τους ναυτικούς. Όλα τα υπόλοιπα είναι για την δημιουργία εντυπώσεων.

Η εταιρεία μας Levante Ferries παραμένει απερίσπαστα προσηλωμένη στο στόχο της που είναι η παροχή ποιοτικών ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών στις περιοχές δραστηριοποίησής μας βασισμένη στην πρόοδο και την ευμάρεια των τοπικών κοινωνιών. Πέραν αυτού όμως είναι γνωστό ότι σε όλα τα χρόνια λειτουργίας μας πρωταρχικό μας μέλημα ήταν και παραμένει η επιθυμία μας για αγαστή συνεργασία με όλα τα μέλη των πληρωμάτων μας, της ναυτικής μας «οικογένειας». Όλα τα στελέχη μας μαζί μια ομάδα φροντίζουμε ο ένας τον άλλον γιατί έτσι μόνο θα είμαστε πάντοτε έτοιμοι και διαθέσιμοι να φροντίσουμε τους επιβάτες μας με υπηρεσίες πολύ υψηλού επιπέδου, πράγμα το οποίο έχει αναγνωριστεί μέχρι σήμερα, τόσο στην πατρίδα μας όσο και στο εξωτερικό. Στην δική μας εταιρεία δεν έχουν υπάρξει ποτέ καθυστερήσεις στα δεδουλευμένα. Στην δική μας εταιρεία οι συνθήκες εργασίας αντικειμενικά, ήταν είναι και θα είναι αποδεδειγμένα καθ ομολογία εξαιρετικές ! Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν ποτέ, και μακριά από εμάς κάθε περί του αντιθέτου σκέψη, να εκμεταλλευτούμε τον κόπο των συνεργατών μας, των πληρωμάτων των Πλοίων μας και των εν γένει συνεργατών των εταιρειών μας. Οι εταιρείες μας είναι οι άνθρωποί μας και όλοι μαζί είμαστε ταγμένοι στην υπηρεσία των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών του τόπου μας.

Εμείς με αυτή την επιστολή μας «ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ». Ούτε φυσικά θέλουμε να εμπαίξουμε ή να παραβιάσουμε κανένα δικαίωμα του ανθρώπινου δυναμικού μας. Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε πλήρως με κάθε Αρχή ή φορέα που επιθυμεί να ελέγξει αν έχει πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε παράβαση από την εταιρεία μας σε κάθε θέμα που άπτεται του εργασιακού δικαίου και δικαιωμάτων.

Η Εταιρεία μας «επιθυμεί την υγιή και χωρίς δογματισμούς συνδρομή των συνδικαλιστικών φορέων, ώστε όλοι μαζί να συνδράμουμε στην δίκαιη ευμάρεια της ναυτικής οικογένειας και όλοι μαζί να συνεισφέρουμε για το κοινό καλό μέσα στις γραμμές του αλληλοσεβασμού και της απόλυτης νομιμότητας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε τακτικές και χειρισμούς που δεν συνάδουν με την νομιμότητα και είναι σε βάρος της «οικογένειάς» μας, μιας οικογένειας που αποτελείται ως μία αλληλοεξαρτώμενη ομάδα, αποτελούμενη από τους ναυτικούς μας και τους εργαζόμενους στον Όμιλό μας. Τα στελέχη μας, οι συνεργάτες μας και τα πληρώματα των Πλοίων μας έχουν βρει σε εμάς πλήρη εργασιακό σεβασμό. Κάθε εμπαιγμός, κάθε κακόβουλη ενέργεια, κάθε ψεύδος ενάντια στους εργαζόμενους και στην φήμη μας θα μας βρει όλους μαζί κατηγορηματικά απέναντί τους.


Πηγή