Κ. Λέσσης: «Είμαι ανυπότακτος Δήμαρχος – Δεν θα αφήσω τον ΧΥΤΑ να λειτουργήσει». 

Αυτοδιοίκηση Κ. Λέσσης: «Είμαι ανυπότακτος Δήμαρχος – Δεν θα αφήσω τον ΧΥΤΑ να λειτουργήσει».

Στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και κυρίως στο θέμα του ΧΥΤΑ Λευκίμμης αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Κώστας Λέσσης μιλώντας στην εκπομπή Λόγος Αντίλογος το βράδυ της Παρασκευής.

Ο κ. Λέσσης κάθετος στην θέση του για την μη λειτουργία του ΧΥΤΑ της περιοχής επεσήμανε τα εξής: «Δίνω μία μάχη με υπομονή και την εμπειρία που έχω. Με έχουν στην γωνία και με χτυπάνε όλοι. Εγώ είμαι ανυπότακτος Δήμαρχος και αυτό νομίζω είναι γνωστό και μάλιστα το έθεσα και στο αρμόδιο Υπουργείο και στις υπηρεσίας. Όταν μου είπαν ότι ο ΧΥΤΑ είναι στην Νότια Κέρκυρα και ότι το ελληνικό κράτος δαπάνησε κάποια χρήματα για να φτιαχτεί και μου επεσήμαναν ότι αν δεν θέλετε να το λειτουργήσετε τα προστίματα θα έρθουν στον Δήμο σας, ήταν σαν να μου έβαζαν μια θηλιά στο λαιμό. Εγώ απάντησα ότι μπορώ να την βάλω και μόνος μου και μάλιστα όπως είπα στο Δημοτικό συμβούλιο αν γίνει αυτό θα ζητήσω να παραιτηθώ από δήμαρχος και να ξανά πάμε σε εκλογές. Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι κανείς δεν μπορεί να υποτάξει αυτό τον περήφανο λαό».

Επαφές στα Υπουργεία και τα αιτήματα.

Ο κ. Λέσσης αναφέρθηκε επίσης στις επαφές που είχε στα αρμόδια Υπουργεία.

Όπως είπε: «Έχω κάνει πολλές επαφές με τα Υπουργεία και μάλιστα έχω πιεστεί για το θέμα αυτό πολλές φορές. Πρόσφατα έγινε μια καθαρή συζήτηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης. Ο κάθε ένας κατέθεσε τα χαρτιά του πάνω στο τραπέζι. Εγώ ξεκαθάρισα για ακόμα μία φορά ότι με Δήμαρχο εμένα ο ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας δεν λειτουργεί. Επίσης έθεσα το θέμα της απομάκρυνσης των δεμάτων αλλά και το θέμα του εξοπλισμού. Ότι δεν έχω κάδους ούτε μπλε, ούτε καφέ τίποτε. Γι αυτό ζήτησα χρηματοδότηση για την δημιουργία ενός σταθμού μεταφόρτωσης. Επίσης ζήτησα μεταφορά των δεμάτων εκτός νησιού με χρηματοδότηση από την Κυβέρνηση. Απάντηση ελπίζω να πάρω σύντομα. Το θετικό είναι ότι έχει ανοίξει ένας διάλογος».

Καθυστερεί το θέμα του ΣΥΔΙΣΑ.

Όσον αφορά τον ΣΥΔΙΣΑ ο κ. Λέσσης τόνισε ότι: «Απορώ γιατί ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας καθυστερεί να βγάλει τους αντιπροσώπους για τον ΣΥΔΙΣΑ αλλά και να πάρει πρωτοβουλίες. Έχουμε ενημέρωση από τον κ. Ασπιώτη αλλά πρέπει επιτέλους να διαχειριστούμε και εμείς το θέμα αυτό».


Πηγή