Λεχαινά: Εκρηκτική συνεδρίαση με απειλή… βόμβας – Σκληρή αντιπαράθεση Λέντζα-Ναμπίλ

Εκρηκτική ήταν η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και η …βόμβα που δήθεν είχε τοποθετηθεί στο κτίριο, όπως ενημέρωσε τον δήμαρχο η Αστυνομία λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει το σημαντικό θέμα της παραίτησης του δημοτικού συμβούλου Λάμπη Δημόπουλου και η αντικατάστασή του στο σύνδεσμο «Ηρακλής».

Η χθεσινή συνεδρίαση διεξήχθη σε υψηλούς τόνους και με σκληρή αντιπαράθεση ανάμεσα στην δημοτική αρχή και την παράταξη του πρώην Δημάρχου Ναμπίλ Μοράντ με την συζήτηση να εστιάζεται κυρίως σε θέματα εκτός ημερησίας διάταξης. Η πρόεδρος κ. Γεωργία Κακαλέτρη ήρθε σε πολύ δύσκολη θέση προσπαθώντας να επιβάλλει την τάξη.

Αντιπαράθεση Λέντζα -Ναμπίλ

Ο Δήμαρχος Γιάννης Λέντζας ήταν καταπέλτης: κατηγόρησε την παράταξη Ναμπίλ ότι φωτογραφίζει σκουπίδια τις Κυριακές, αναφέρθηκε σε «διαλυμένα απορριμματοφόρα και οχήματα που παρέλαβε η νέα δημοτική αρχή», ενώ τόνισε πως «ο Δήμος είναι μέσα 2 εκατομμύρια ευρώ!».

Με σκληρό ύφος ήρθε και η απάντηση από τον Ναμπίλ Μοράντ, ο οποίος σε υψηλούς τόνους απάντησε πως «ο Δήμος έχει αποθεματικά σε τράπεζα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ υπάρχουν και ανείσπρακτες οφειλές ύψους 8,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Ακολούθως ο κ. Λέντζας αναφέρθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Ανδραβίδας, λέγοντας ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή ουσιαστικά δεν έκανε τίποτα «παρά μόνο εξασφάλισε 800.000 ευρω που θα μπορούσε να το κάνει ο οποιοσδήποτε». Σε έντονο ύφος η απάντηση από τον κ. Μοράντ ο οποίος υπεραμύνθηκε της δημαρχιακής του θητείας τονίζοντας ότι δεν πρέπει να υποβαθμίζεται η εξασφάλιση χρηματοδότησης προς το σχολείο και οι άλλες προσπάθειες που κατέβαλε η προσηγούμενη δημοτική αρχή σε όλους τους τομείς.

Ο κ Λέντζας έθεσε και το ζήτημα της διανομής τροφίμων ΤΕΒΑ, με τον Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης να ρωτά την παράταξη του Ναμπίλ Μοράντ γιατί δεν μοιράζονταν κρέατα επί θητείας τους. Απάντηση δεν δόθηκε γιατί ο κ Ναμπίλ δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει αφού τον διέκοπταν δημοτικοί σύμβουλοι του κ. Λέντζα αλλά και η κ. πρόεδρος λέγοντάς του ότι έχει εξαντλήσει το χρόνο. Συχνές ήταν οι διακοπές από τον δημοτικό σύμβουλο Νίκο Σίνο τον οποίο προσπαθούσε να επαναφέρει στην τάξη η πρόεδρος.

Οι τόνοι ανέβηκαν ακόμα περισσότερο με τον κ. Μοράντ να ρωτά ευθέως τον κ. Λέντζα εάν αφήνει υπονοούμενα για οικονομικό σκάνδαλο και να ζητά ειδικές συνεδριάσεις Δ.Σ. για τα οικονομικά θέματα του Δήμου. Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης δεσμεύτηκε για αυτές τις συνεδριάσεις.

Αγανάκτηση Βαρβαρέσου

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποια στιγμή ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Κώστας Βαρβαρέσος σηκώθηκε και είπε προς το προεδρείο «εδώ ήρθαμε να συζητήσουμε θέματα για να τρέξουμε τον Δήμο και όχι για άλλα ζητήματα» και βγήκε από την αίθουσα αγανακτισμένος.

Η …βόμβα

Δέκα λεπτά πριν συζητηθεί το θέμα του κ. Λάμπη Δημόπουλου, περίπου στις 20.40, ο δήμαρχος δέχθηκε τηλεφώνημα από το ΑΤ Λεχαινών για βόμβα στο κτίριο. Αστυνομικοί μπήκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων εκκένωσαν την αίθουσα, έγινε έρευνα από τον αστυνομικό σκύλο, δεν βρέθηκε η βόμβα και η συνεδρίαση συνεχίστηκε μετά από μία ώρα.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο


Πηγή