Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Γερασίμου στην Κεφαλονιά.

Κοινωνία Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Γερασίμου στην Κεφαλονιά.

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η Θεία Λειτουργία και η Λιτανεία του Αγίου Γερασίμου στη Μονή των Ομαλών. Οι Μητροπολίτες που τίμησαν με την παρουσία τους την Εορτή του Αγίου Γερασίμου είναι ο Μητροπολίτης Λέρου-Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ.κ. Παϊσιος με καταγωγή από το Ληξούρι, ο Μητροπολίτης Ρόδου κκ Κύριλλος , ο Επίσκοπος Στρουτονικείας κκ Στέφανος και ο Επίσκοπος Ολύμπου κκ Κύριλλος. Βεβαίως και ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κκ Δημήτριος.

Η Χορωδία του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου δ/ντη Χορωδίας της Λυρικής Σκηνής μαζί με εκκλησιαστική Χορωδία από την Ζάκυνθο λάμπρυναν την θρησκευτική τελετή.

Το «παρών» έδωσε ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ενώ την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης. Παρόντες ακόμα ο βουλευτής του Νομού Κεφαλληνίας, Παναγής Καππάτος, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς, Σταύρος Τραυλός, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Σωτήρης Κουρής, ο δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο δήμαρχος Ιθάκης, Διονύσης Στανίτσας, η Αντιδήμαρχος Ομαλών- Λειβαθούς, Κρυσταλία Μιχαλάτου, ο Α/Δ Σπύρος Σαμούρης, αρκετοί δημοτικοί συμβουλοι Αργοστολίου και πρόεδροι και μέλη ΔΣ των Νομικών προσώπων του Δήμου.

Από τον πρώην δήμο Κεφαλονιάς και νυν δημοτικοί σύμβουλοι Αργοστολίου παρόντες ήταν ο Αλέξανδρος Παρίσης, ο Αγγελος Κωνσταντάκης, ο Νίκος Ανουσάκης, ο Γιάννης Λυκούδης, ο Σπύρος Ματιάτος, ο Διονύσης Πολλάτος. Επίσης ο αντιδήμαρχος Ληξουρίου, Αλέξης Μοσχονάς και οι πρωην αντιπεριφερειάρχες, Παναγής Δρακουλόγκωνας και Σπύρος Γαλιατσάτος, όπως και μέλη του δημοτικού συμβουλίου Σάμης, ο αντιδήμαρχος Αντώνης Καλλιβωκας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Πολυχρόνης Δενδρινός και,Σπύρος Σπαθής.

Παρόντες, φυσικά, οι εκπρόσωποι των Σωμάτων Πολιτικής Προστασίας Λιμενικού, Αστυνομίας και Πυροσβεστικής.
Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας εις την Εκκλησία του Αγίου Γερασίμου στη Μονή, ακολούθησε η λιτάνευση του ιερού σκηνώματος στο δρόμο του Αγίου έως τον Πλάτανο και η επιστροφή στην μεγάλη Εκκλησία.

Πηγή: Kefaloniapress.gr


Πηγή