Με μικρή πτώση 4% έκλεισε ο Σεπτέμβριος στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας.

Τουρισμός Με μικρή πτώση 4% έκλεισε ο Σεπτέμβριος στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας.

Στον απόηχο της χρεωκοπίας του αρχαιότερου τουριστικού οργανισμού Thomas Cook τα στοιχεία αφίξεων Σεπτεμβρίου δείχνουν μία μικρή πτώση της τάξης του 4% (-3.2% στο εννιάμηνο). Φυσικά η υστέρηση εσόδων και η οικονομική πανωλεθρία που υπέστει το νησί μας, καθιστούν τα στατιστικά στοιχεία του μηνός αυτού χωρίς ουσία αφού η ζημίες δεν έχουν ακόμη καταμετρηθεί.

Ο μήνας Οκτώβριος θα είναι ακόμη πιο σημαντικός αφού θα είναι ο πρώτος μήνας χωρίς καμία άφιξη Thomas Cook. Ήδη πολλά θέρετρα όπως Κασσιώπη και Σιδάρι αναφέρουν σημαντική μείωση τόσο στην κατανάλωση, όσο και στον αριθμό επισκεπτών στις παραλίες και δρόμους.

Εν τω μεταξύ, και ενόψει World Travel Market, οι πράκτορες και ξενοδόχοι του Νησιού αναμένουν να δουν την καινούργια πραγματικότητα στην μετά Thomas Cook εποχή. Πάντως τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά όσον αφορά την κάλυψη του κενού που υπάρχει αυτή τη στιγμή ενώ ακόμη μεγαλύτερη ικανοποίηση υπάρχει λόγο της απόλυτα ψύχραιμης στάσης που κράτησαν οι ξενοδόχοι που άμεσα είχαν επηρεαστεί από την χρεωκοπία.

*Κείμενο Γιώργος Λυκαύγης – Τουριστικός αναλυτής


Πηγή